"Oyuncuların hırsından memnunum"

Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim, oyuncuların yaz kampındaki hırsından ve isteğinden duyduğu mennuniyeti dile getirdi. Kosova maçında forma giyen genç oyuncuların performansını öven tecrübeli çalıştırıcı, milli takım havuzunu daha da genişletmek için çalıştıklarını söyledi.

NTV Spor 23.05.2014 - 00:22
"Oyuncuların hırsından memnunum"

Milli takımlar teknik direktörü Fatih Terim Ay-Yıldızlılar'ın Dublin yolculuğu öncesinde kampla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Kosova maçındaki futboldan memnun kaldığını dile getiren tecrübeli çalıştırıcı, "Sonuçtan çok oyun önemliydi. Rakibini bilen ve saygı duyan bir ekibin disiplinli oyununu gördüm. Her oyuncunun istekli olması, kendini gösterme çabası sevindirici" dedi.

Kosova karşısında farkın artmasından sonra Terim'in daha fazla gol  atılmamasını istediği öne sürülmüştü. Terim maçın ardından  çıkan bu haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi. Takımı geriye çekmediğini belirten Fatih Terim "Skor artınca 'yeter' falan demedim. Önemli olan buraya gelmemizdi. Milli takımın sahaya çıkmasıydı esas amaç. Sonuç olarak bir milli maç oynadık. Onu at, bunu atma diyemezdik" diye konuştu.

Kosova karşısında forma giyen genç oyuncuların performansını öven tecrübeli teknik adam, "Ozan, Tarık ve İshak gibi oyuncular iyi başladı. Ozan daha 18-19 yaşında. Tarık iki tarafta da oynayabilecek kapasitede. İshak hem içeri hem dışarı iyi işler yapıyor. Bu yeteneklerden 10, 15 tane daha bulmalıyız" dedi.

Uzun vadede başarı için milli takım havuzunun genişlemesi gerektiğine dikkat çeken fatih terim,"En az 25 kişilik bir kadro hedefliyoruz.  Bir oyuncumuz sakatlandığında yerine kimi koyacağımızı düşünmemeliyiz. Kosova maçında  Ozan'ın performansı örnek oldu. O yaştaki herkes şu an 'Ben de milli takıma gelebilirim' diyebilir. Sıkıntımız takımlarında oynamamaları;  oynamaları gerekiyor. Bu kadronun içinde olması gereken birçok oyuncu var. Ama maalesef çok fazla şans bulamadıkları için iyi durumda değiller" ifadelerini kullandı.

Yabancı sınırlamasıyla ilgili yapılan tartışmalara da değinen Terim "Türkiye'nin tribünde oturacak yabancıya verecek parası var mı? Ben bu penceren bakıyorum, herkes de öyle bakmalı" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...