"Şike iddiaları şok etti"

%100 Futbol'a konuk olan Alex, 3 Temmuz sürecinde Fenerbahçe’den ayrılmayı hiçbir zaman düşünmediğini söyledi. Brezilyalı futbolcu, kulübe yöneltilen şike iddialarını duyduğunda ise şok olduğunu ifade etti.

NTV Spor 08.06.2014 - 22:53
"Şike iddiaları şok etti"

%100 Futbol programında Rıdvan Dilmen ve Güntekin Onay'ın sorularını yanıtlayan Alex, 3 Temmuz süreci ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Yaşanan bu süreçte Fenerbahçe'den ayrılmayı hiçbir zaman düşünmediğinin altını çizen Brezilyalı futbolcu, kulübe yöneltilen şike iddialarını duyduğunda şok olduğunu söyledi.  

"AYRILMAYI HİÇ DÜŞÜNMEDİM"
3 Temmuz günü Fenerbahçe kaptanı olarak ilk ne düşündüğünün sorulması üzerine Alex, “O günlerde Ali Koç, Ali Yıldırım ve birkaç yönetici tesislere geldi. O dönem içinde kulübün artık bir sıkıntıya girdiği, maaşları ödemekte sıkıntıya düşülebileceği, elinde teklif olan varsa, gitmek isteyen var ise gidebilir diye bir toplaptı yapılmıştı.  Bu noktadan sonra ayrılanlar oldu. Onların gittiği dönemde ben o toplantıdan hemen sonra Ali Yıldırım ile Samet'in odasında konuştum. Şunu söyledim, ‘Ben Süper Lig'de olsun, 1. Lig olsun 3. Lig olsun, burada devam edeceğim. Benim maaşımı ödersiniz ya da ödemezsiniz. Ben burada devam edeceğim. Maaşım ödenmeyecek ise bana şunu demeniz yeterli. Bana şu zaman öderiz ya da ödeyemeyiz deyin. Ben sadece netleştirmek istedim. Sadece bana ne zaman ödeme yaparsınız bunu bilmek istiyorum ayrılmayı düşünmüyorum' dedim” şeklinde konuştu.
 
"ŞOK OLDUM"
Kulübe yöneltilen suçlamaları ilk duyduğunda şok olup olmadığı sorusuna Brezilyalı futbolcu, "Açıkça söylmemek gerekirse şok oldum. Çünkü o seneyi saha içinde yaşamış, sıkıntıları bilen ve temsil eden biri olarak o maçlara şike denmesi hayatımda beni en çok şok eden olay oldu. Açıkçası biz inanamıyorduk, geçen maçlara misal bir Buca maçı, 5-3 bitmiş ama nederen çevirmişiz maçı... Karabük maçı benim soldan geliştirdiğim bir atakta Lugano'nun golü vardı. Ankaragücü maçı vardı ama ilk gole kadar maçın ne olduğuna bakın. Sivas maçına bakıyoruz, tam rahatladık diyorduk Sivas yine gelip gol atıyordu. Şampiyonluk son maça kalıyor. Son maçın da hali ortada. Bunlara şike denince ben şok yaşadım. Andre Santos'un Gaziantep'e attığı son dakika golünü hatırlayalım. Beşiktaş maçını hatırlayalım. 4-2'lik maçta skor 2-1'e geldi. Almeida o golü atsa maç 3-1 olacaktı, atamadı. Dönen topta biz golü attık 2-2 oldu maç döndü. Galatasaray maçını, Arena'daki maçı düşünelim. Son 10 dakikada çevirmişimiz maçı. Bunların hepsine şike denmesi bizi şok etti” diye yanıt verdi.

Sayfa Yükleniyor...