Dünya Kupası izlenme rekoru kırdı

Brezilya'da devam eden FIFA Dünya Kupası'nın ilk tur maçları, ekran başında izlenme rekoru kırdı.

NTV Spor 21.06.2014 - 16:05
Dünya Kupası izlenme rekoru kırdı

FIFA'nın internet sitesinden yapılan açıklamada, Brezilya, Japonya, Almanya, İngiltere, Arjantin, Fransa, Hollanda, Hırvatistan ve İtalya gibi ülkelerde ekran başından turnuvayı takip eden futbolseverlerin rekor düzeye ulaştığı bilgisi verildi.

Futbolun her geçen gün daha da popülerleştiği ABD, Kanada ve Avustralya'daki televizyondan izlenme oranlarının, önceki yıllara oranla önemli artış gösterdiği vurgulandı.

FIFA yöneticilerinden Niclas Ericson, "İzlenme rekorunun kırılması, futbolun Japonya'dan Arjantin'e kadar dünya genelinde ne kadar popülerleştiğinin kanıtı. ABD ve Avustralya gibi ülkelerde bile futbol endüstrisinin çok büyüdüğünü görüyoruz" değerlendirmesinde bulundu.

Öne çıkan istatistikler arasında, turnuvanın ev sahipliğini yapan Brezilya ile Hırvatistan arasında oynanan FIFA Dünya Kupası açılış maçı ilk sırada yer alıyor. Karşılaşma, turnuvaya ev sahipliği yapan Brezilya'da 42.9 milyon futbolsever tarafından takip edilerek bugüne kadar en çok izlenen spor karşılaşması oldu.

İngiltere ile İtalya arasındaki karşılaşmayı ise 14.2 milyon İngiliz ile 12.8 milyon İtalyan taraftar takip etti. Böylece, iki ülkede de 2014'te televizyondan en çok izlenen program, söz konusu maç oldu.

Japonya ile Fildişi Kıyısı arasındaki mücadele 34.1 milyon kişi tarafından takip edilirken, Almanya'nın Portekiz'i 4-0 yendiği karşılaşma ise sadece Almanya'da 26.4 milyon taraftarın ekran başına geçmesini sağladı. ABD'nin Gana ile yaptığı maç ise 11.1 milyon Amerikalı tarafından izlendi.

Sayfa Yükleniyor...