Brezilya direkten döndü!

Dünya Kupası'nda çeyrek finale çıkan ilk takımı penaltılar belirledi. 120 dakikası 1-1 sona eren karşılaşmada Brezilya, Şili'yi penaltı atışları sonucunda 3-2 mağlup etti. Maçın kaderini belirleyen Şili'nin 120. dakikada ve 5. penaltıda direkten dönen topları oldu...

NTV Spor 28.06.2014 - 21:44
Brezilya direkten döndü!

 
ERCAN TANER, BREZİLYA-ŞİLİ MAÇINI YAZDI!
 
Dünya Kupası'nda ikinci tur heyecanı Brezilya-Şili mücadelesiyle başladı.
 
18. dakikada David Luiz'in golüne Şili 32. dakikada Alexis Sanchez ile yanıt verince karşılaşmanın normal süresi ve uzatma dakikaları 1-1 sona erdi. Maçın 120. dakikasında Şilili Pinilla'nın şutunda top direkte patladı. Penaltı atışlarında ise Brezilya, David Luiz, Marcelo ve Neymar'la goller buldu. Son penaltı atışında ise topun başına Jara geldi. Jara'nın vuruşunda top bir kez daha direkten dönünce Brezilya çeyrek finale yükseldi. Sambacıların rakibi ise Kolombiya oldu.
 
BELKİ DE TARİHİN DEĞİŞTİĞİ AN!

Ev sahibi Brezilya A Grubu'ndaki ilk maçında Hırvatistan'ı 3-1 mağlup ettikten sonra Meksika ile 0-0 berabere kaldı. Son maçında da Kamerun'u 4-1 yenen Sambacılar, grubunu lider bitirmişti. B Grubu'nda Şili ise turnuvaya Avustralya galibiyetiyle başladı. İspanya karşısında aldığı 2-0'lık galibiyetle dikkat çeken Şili, Hollanda'ya 2-0 mağlup olarak grubunu ikinci sırada tamamlamıştı.

Karşılaşmaya Şili hızlı başlasa da Brezilya kısa sürede oyunda dengeyi kurdu. Oyunun geride kalan ilk 10 dakikasında iki takımın yaptığı fauller nedeniyle mücadele sık sık durdu. Marcelo ile rakip kaleye ilk şutunu atan ev sahibi takım, aradığı golü duran top organizasyonunda buldu.
 
"YENİLGİNİN ACISI DAHA DA ARTIYOR"
 
18. dakikada sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Neymar'ın ortasında ön direkte Silva topu arkaya direğe aşırdı. Topu iyi takip eden David Luiz, karambolde topa ağlarla buluşturdu ve takımını 1-0 öne geçirdi.

Golden sonra da Brezilya rakip kalede ikinci golü ararken, son vuruşlarda başarısız olunca skor değişmedi. Topla oynamada Şili, rakibinden üstün bir oyun sergilerken; dakikalar 32'yi gösterdiğinde skora eşitlik geldi.

Sol korner bayrağına yakın bir bölgede topla buluşan Hulk pasını Marcelo'ya aktarmak istedi ancak pas kısa düştü. Topu iyi takip eden Vargas araya girdi ve tek topla ceza alanındaki Alexis Sanchez'i gördü. Kaleciyle karşı karşıya düzgün bir vuruş yapan Alexis meşin yuvarlağı ağlara gönderdi.

39'da Brezilya önce Neymar, ardından da Fred ile yakaladığı pozisyonu değerlendiremedi. Sağ kanattan topu hızla taşıyan Alexis Sanchez pasını ön direkte boş pozisyondaki arkadaşı Aranguiz'e verdi. Charles Aranguiz dar açıdan şutunu çekti ancak savunmada David Luiz bu vuruşun kaleye gitmesine izin vermedi.

Karşılaşmanın ilk 45 dakikası 1-1 sona erdi.

İkinci yarıda iki takım da daha temkinli başladı. Şili rakip kalede daha çok görülürken, 55'te Brezilya'nın golü geçersiz sayıldı. Hakem Howard Webb pozisyon öncesinde Hulk'un topu eliyle kontrol ettiğini tespit etti ve golü vermedi. Pozisyon sonrası ise Hulk sarı kart gördü.

DEDİĞİNİ YAPTI!

64. dakikada sağ kanatta savunma arkasına iyi bir koşu yapan Alexis Sanchez pasını ön direkteki Charles Aranguiz'e doğru verdi. Aranguiz'in gelişine çektiği şutu son anda kaleci Julio Cesar kurtardı.

Dakikalar ilerdikçe iki takımın da kontrollü oyunu dikkat çekerken, Brezilya rakip kalede yakaladığı pozisyonları değerlendiremeyince skorda değişiklik olmadı. 74. dakikada oyuna sonradan giren Jo, yapılan ortada arka direkte topa dokunamadı. 81'de de Alves'in ortasında penaltı noktası üzerinde topa iyi yükselen Neymar'ın kafa vuruşunda kaleci Bravo gole izin vermedi.

Şili kalesinde üst üste etkili pozisyonlar bulan ev sahibi takım, 83. dakikada da Hulk ile gole yaklaştı. Ceza sahası dışında topla buluşan Hulk 3 oyuncudan birden sıyrıılıp ceza sahasına girdi. Hulk sağ ayağıyla şutunu çekti ve kaleci Bravo bir kez daha gole izin vermedi.

Kalan dakikalarda gol olmayınca mücadele 1-1 sona erdi ve uzatmalara gitti.

Uzatma dakikalarında ise Brezilya Jo ve Hulk ile pozisyonlar buldu ama skoru değiştirecek golü kaydedemedi.
 
Mücadelenin 120. dakikasında Şili gole çok yaklaştı. Rakip yarı alanda topu kontrol eden Mauricio Pinilla takım arkadaşı Alexis Sanchez ile ver-kaç yaptı ve kaleci ile karşı karşıya kaldı. Pinilla'nın sert şutunda top direkten döndü. Bu vuruş gol olsa, Şili çeyrek final biletini eline alıp, kalan saniyeleri gol yemeden atlatmanın yolunu arayacaktı... Ancak top direktön dönünce karşılaşmanın uzatma dakikaları da aynı skorla geçildi ve penaltı vuruşlarına gidildi.
 
Penaltı vuruşlarının ardından ev sahibi takım, Şili'yi 3-2 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Brezilya'da David Luiz, Marcelo ve Neymar penaltı atışlarından faydalanırken, Willian ve Hulk kaçırdı. Şili'de ise ilk iki penaltıyı Mauricio Pinilla ve Alexis Sanchez kaçırırken, Charles Aranguiz ve Marcelo Diaz sonraki penaltı atışlarını gole çevirdi. Gonzalo Jara, beşinci penaltıyı ağlara değil direğe nişanlayınca turu geçen taraf Brezilya oldu. Bu bölümün kahramanı ise 2 penaltı kurtaran Brezilya kalecisi Julio Cesar oldu.
 
KADER AĞLARINI ÖRDÜYSE...
 
 

Sayfa Yükleniyor...