Howard tarih yazdı!

Belçika ile Amerika Birleşik Devletleri, Dünya Kupası'nın en çılgın maçını çıkardı. Heyecanın bir an bile eksik olmadığı maçta, 2 takım kaleye toplam 56 şut çekti. Birleşik Devletler kalecisi Tim Howard ise bir Dünya Kupası maçında en fazla kurtarış yapan file bekçisi olarak tarihe geçti.

NTV Spor 02.07.2014 - 02:44
Howard tarih yazdı!

Dünya Kupası'nın başından bu yana beklenen performansı sergileyememekle suçlanan Belçika, Amerika Birleşik Devletleri karşısında bu kez hücumda çok etkiliydi. Ancak Belçikalı oyuncular, karşılarında tek kişilik bir duvar buldu. O duvarın adı Tim Howard'dı.

Howard, kalesini tutan 17 şutta gole izin vermedi. Üstelik bu şutların çoğu önemli gol fırsatlarıydı. Howard böylece, bu alandaki istatistiklerin tutulmaya başlandığı 1966 yılından bu yana, bir Dünya Kupası maçında en çok kurtarış yapan kaleci unvanını eline geçirdi.

Howard'ın kalesinde devleşmesi, az kalsın meyvelerini de veriyordu. Birleşik Devletler, son saniyede Chris Wondolowski ile yakaladığı çok önemli fırsatı değerlendiremeyince, maç uzatmaya gitti. Uzatmaya çok hızlı giren Belçika, De Bruyne ve Lukaku'nun golleriyle 2-0 öne geçtiğinde maç da artık bitmiş gibi görünüyordu. Ancak Birleşik Devletler pes etmedi. Oyuna sonradan giren Green'in, kupadaki topa ilk dokunuşunda attığı gol, maçın gidişatını bir anda değiştirdi.

Tüm hatlarıyla rakibinin üzerine yüklenen Amerika, 2. uzatma devresinde çok önemli fırsatlar yakalamasına karşın gol atamayınca, çeyrek finale çıkan ülke Belçika oldu. Sporseverler Dünya Kupası'nın şu ana kadarki en çılgın maçını izledi.

2 takım kaleye toplam 56 şut çekti. Bu şutların 39'u Belçika'dan, 17'si Birleşik Devletler'den geldi. Belçika'nın 17 şutu kaleyi tutarken, Amerika'nın 5 şutu kaleyi buldu.

Sayfa Yükleniyor...