Türk futboluna dev tesis!

Türk futbolu dev bir tesise kavuştu... Bir buçuk yıldan az bir zamanda tamamlanan Hasan Doğan Tesisleri, düzenlenen törenle açıldı. Törene katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Milli takımların artık dört dörtlük bir evi oldu" dedi.

NTV Spor 04.07.2014 - 17:53
Türk futboluna dev tesis!

Türk futbol tarihinin en önemli projeleri arasında yer alan Hasan Doğan Milli Takımlar Kamp ve Eğitim tesisleri düzenlenen törenle hizmete girdi.

Açılışa Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu, Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in yanı sıra futbol dünyasından bir çok isim katıldı.

Törende konuşma yapan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Türk futboluna dört dörtlük bir tesis kazandırdıklarını söyleyerek, "Dünyada bu işte büyük olmak, büyük oynamak bu tür anlayışlarla olacak iş değildi. Şu anda ise Riva'da milli takımın artık dört dörtlük bir tesisi var. İnşallah ilavelerle bu artık dört dörtlük olmayacak, dört beşlik olacak, dört altılık olacak. Zira bugün söylendi, 120 dönüm, yine Riva deresinin karşı tarafında bir talep daha var. Onun da buraya ilavesiyle bu alan çok daha büyüyecek. Orada ilave statlarla alandaki çalışmaimkanı daha da zenginleşecek, daha da artacaktır" diye konuştu.

Türkiye Futbol Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören de tesislerle ilgili bilgi verirken, Türk futbolunun her kademesinde gelişim ve başarı için atılan dev bir adım olduğunu belirterek, finansal anlamda da önemli kazançlar sağlayacağını vurguladı.

Toplam 190 bin metrekarelik alana 14 ay gibi bir sürede inşa edilen tesiste 18 bin metrekare kapalı alanda antrenman tesisleri, rehabilitasyon ve konaklama alanları ile hobi alanları bulunduğunu anlatan Demirören, "Her detayı düşünülen proje yalnızca Türkiye'nin değil Avrupa'nın da göz bebeği niteliğindedir. Karakteri; kişiliği ve spora olan tutkusuyla her zaman örnek teşkil etmiş rahmetli Hasan Doğan'ın adını vermiş olmak projeyi bir kat daha anlamlı kılıyor. Bu vesileyle, 6 yıl önce aramızdan ayrılan rahmetli Hasan ağabeyin değerli hatırası sonsuza dek yaşayacaktır" diye konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç da tesisin dünya çapında olduğunu vurgulayarak, "Gerçekten çok büyük bir yatırımla, 60 milyon lira değerindeki bir yatırımla ki, bunun 16. milyon lira civarındaki payı Spor Toto Teşkilat Başkanlığı tarafından desteklenerek yapılmış olan bu tesisler, dünya çapında vizyon açabilecek tesisler niteliğinde. Sayın Başbakanımızla beraber siyaset arenasında yürürken bize verdiği en büyük hazine vizyondur. Bu tesisler, inanıyorum ki hem Türk sporuna hem Türk futboluna büyük bir vizyon kazandıracaktır, çünkü dünyanın sayılı tesisleri arasındadır. Bununla gerçekten gurur duyabiliriz." dedi.

Konuşmaların ardından katılımcılar kürsüye çıktı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan açılış kurdelasını kesti.

 

Sayfa Yükleniyor...