Almanya'nın kupa serüveni

Tarihinin 4. Dünya Kupası şampiyonluğu için sahaya çıkacak Almanya, finale zorlu bir yoldan geldi. Portekiz galibiyetiyle iyi bir başlangıç yapan Panzerler, Afrikalı rakipleri karşısında zorlansa da finale kadar gelmeyi başardı.

NTV Spor 12.07.2014 - 22:36
Almanya'nın kupa serüveni

Almanya'nın Dünya Kupası macerası, 16 Haziran'da Salvador kentinde başladı. Rakip, Cristiano Ronaldolu Portekiz'di. Panzerler daha ilk maçtan şampiyonluğun en büyük favorilerinden biri olduğunu gösterdi. Pepe'nin kırmızı kart görmesinden de yararlanan Almanya, turnuvaya 4-0'lık etkileyici bir galibiyet ile başladı. Maçın adamı ise hat-trick yapan Thomas Müller'di.

5 gün sonra rakip bu kez Gana'ydı. Almanya, atletik Afrika ekibi karşısında çok zorlandı. 2-1 geriye düşen Panzerler'i kurtaran isim, 2. yarıda oyuna girdikten sonra, topa ilk dokunuşunda kariyerindeki 15. Dünya Kupası golünü atan Miroslav Klose oldu.

Gana beraberliği sonrası gözler Amerika Birleşik Devletleri maçına çevrildi. Beraberlik hem Almanya hem de Birleşik Devletler'e gruptan çıkmak için yetecekti. Ancak Recife'de, maçtan saatler önce başlayan yağış da Panzerler'in beraberliğe razı olmasını sağlayamadı. Müller, kupanın en güzel gollerinden birini atarak hem maç öncesindeki spekülasyonlara son verdi; hem de ülkesini 1-0'lık galibiyete taşıdı.

2. turda rakip Cezayir'di. Herkes Almanya'yı kolay bir maçın beklediğini düşünüyordu. Ancak tarihinde ilk kez Dünya Kupası'nda 2. tura çıkan Cezayir, büyük bir direnç sergiledi. 90 dakikası golsüz biten maçta, Cezayir'in kilidini çözen oyuncu Schürrle oldu. Son dakikada Mesut Özil farkı 2'ye çıkardı. Cezayir'in 120. dakikada fileleri havalandırsa da, bu teselli golü olmaktan öteye geçemedi. Almanya gol için yüklenirken, sık sık geride açıklar verdiği maçın kahramanlarından biri kaleci Manuel Neuer'di. Neuer karşılaşma boyunca kalesini defalarca terkederek, bir savunma oyuncusu gibi Cezayir'in kontra ataklarını kesti.

Cezayir maçındaki kötü performans nedeniyle, Fransa ile oynanacak çeyrek final maçı öncesi herkes Almanya'ya şüpheyle bakıyordu. Zira o maça dek Fransa, turnuvanın en başarılı takımlarından biriydi. Ancak Hummels'in maçı başlarındaki kafa golü, yarı final için panzerlere yeterli oldu. Son dakikada Benzema'nın yakın mesafeden attığı şutu tek elle çıkaran kaleci Neuer, yine maçın kahramanlarından biriydi.

Ve tarihi yarı final. Dünya Kupası tarihinin en unutulmaz maçlarından birinde Almanya ile ev sahibi Brezilya karşılaştı. Brezilyalılar, Neymar ve Thiago Silva'dan yoksun olmalarına karşın takımlarına güveniyordu. Ancak Almanya, ilk 30 dakika içinde skoru bir anda 5-0'a taşıdı. 90 dakika sona erdiğinde skor tabelası 7-1'i gösteriyordu. Almanya bu sonuçla, hem de Brezilya gibi bir takıma karşı dünya kupaları tarihinin en farklı yarı final galibiyetini elde ederek adını finale yazdırdı.

Sayfa Yükleniyor...