"Hiçbir şey tesadüf değil"

Dünya Kupası'nı yerinde izleyen isimlerden biri de UEFA Asbaşkanı ve FIFA İcra Kurulu Üyesi Şenes Erzik. Erzik, Rio'da NTV Spor'un sorularını yanıtladı. Cüneyt Çakır'ın kendilerini gururlandırdığını söyleyen Erzik, finalde favorisinin Almanya olduğunu dile getirdi.

NTV Spor 13.07.2014 - 12:52
"Hiçbir şey tesadüf değil"

Dünya Kupası'nı yerinde takip eden NTV Spor ekibinin sorularını yanıtlayan Şenes Erzik, kupanın Brezilya'da düzenlenmesinden dolayı duydukları memnuniyeti dile getirdi ve ekledi; "Organizasyona dair 'statlar yetişmiyor, protestolar sürüyor' birçok eksi notlar dile getirildi. Ancak bunca yıl sonra Brezilya'nın Dünya Kupası düzenlemesi çok iyi oldu. Brezilya gibi futbolun beşiği olan bir ülkede Dünya Kupası düzenlemek şarttı. 1998'den bu yana görev yaptığım Dünya Kupası'nda en zevk aldığım organizasyon oldu. Kupada çok güzel istatistikler var. Bunun yanında beni sevindiren bir diğer sonuç statların doluluk oranı oldu. Gelen talepler üzerine herkesin bütçesine uygun olması için 4. kategoriye bilet çıkardık. Stadların dolmaması yönünde ufak bir şüphem olsa da bu düşüncem yersiz çıktı ve stadlar tamamıyla doldu. Brezilya'da güvenlik şartları bahane olarak gösteriliyordu ancak gördük ki en ufak bir endişe yaşanmadı. Organizasyona genel olarak baktığımızda şikayet edecek bir durum ortaya çıkmadı."

CÜNEYT ÇAKIR'A ÖVGÜ
Brezilya'daki gururumuz Cüneyt Çakır ve ekibi hakkında övgü dolu sözler sarfeden Erzik, şunları aktardı; "FIFA Başkanı Sepp Blatter, Cüneyt Çakır'ın ilk maçından sonra beni arayarak tebrik etti. Blatter'in 'İyi değil, çok iyi değil. Fevkaleydi' cümlesini asla unutmayacağım. Yönettikleri Brezilya-Meksika maçı kader maçıydı ve başarısıyla üstesinden geldiler. Yarı final maçı Cüneyt Çakır, Tarırk Ongun ve Bahattin Duran'ın tam anlamıyla bir takım başarısıydı. Cüneyt Çakır ve ekibi maçlara hazırlık dönemini çok iyi geçiriyor. Bu özveri hakemlerimizin başarısının tesadüfi olmadığını niteliyor. Hakemlerimizin bize yaşattığı gururun bir üstü Milli Takımımız'ın burada olması olurdu."

"TÜRKİYE AVANTAJLI"
Şenes Erzik, ilerleyen yıllarda Türkiye'nin Dünya Kupası'na ev sahipliği yapabilme olasılığına ise olumlu bakıyor. Erzik, ülkemizdeki gelişmelerin altını çizerek; "Dünya Kupası'nı düzenleyecek ülke için önce kıta belirleniyor. Şuan 2018 Rusya ile bu sıra Avrupa'da. Ülkemiz için ise Türkiye'de statlar yapılıyor. Her türlü olanak var. Türkiye bu konuda avantajlı" dedi. 

"SÜREKLİLİK ALIŞKANLIK OLMALI"
Erzik, Milli Takımımız'ın kupalara katılamamasından duyduğu üzüntüyü aktarırken şunları söyledi; "Türk Milii Takımı 2002'ye kadar aşamalı olarak gelişti. Ancak bu atılım uzun aralıklarla duraklmaya girdi ve işimiz biraz tesadüflere kaldı. Bu gelişim yenilenmeli ve kupalara katılımı alışkanlık haline getirmeli. Önemli olan bu turnuvalara katılımda süreklilik sağlamak. Özgüven, süreklilik ve sistem gibi birçok şeyi Almanlar'dan örnek almamız gerektiğini düşünüyorum. Umarım Fatih Terim bunu yapar."

ERZİK'İN FAVORİSİ ALMANYA
NTV Spor Muhabiri Erbatur Ergenekon'un 'Finalde favoriniz kim?' sorusuna Almanya cevabını veren Şenes Erzik, "Finalde disipliniyle Almanya'nın şampiyonluğa yakın olduğunu düşünüyorum. Almanya'nın orta sahası ve hücum hattı kolay gol üretebiliyor. Arjantin de son oynadığı maçta savunmasıyla üst seviyeye çıktı. Ancak Di Maria'nın sakatlığından dolayı oynayamaması Arjantin için dezavantaj. İspanya'da aynı takımda olmasalar da Di Maria, Messi ile iyi bütünleşiyordu. Maç aslında ortada ancak gol atma becerisinden dolayı Almanya'yı kupaya yakın görüyorum. Tabi Arjantin'in de kazanaması bizleri şaşırtmaz" ifadelerini kullandı. 

 

Sayfa Yükleniyor...