Bir devir kapandı

Cezalı maçlara kadın ve çocuk taraftar alınması dönemi kapandı. Türkiye Futbol Federasyonu, yeni sezondan itibaren stat kapatmanın yanı sıra tribün kapatma cezası uygulanacağını açıkladı.

NTV Spor 16.07.2014 - 18:08
Bir devir kapandı

Futbol federasyonu, disiplin talimatında köklü değişikliklere gitti.

Federasyon, kadın ve çocuk taraftarların seyircisiz oynanan maçlara ücretsiz girme uygulamasını tamamen kaldırdı. Yeni disiplin talimatıyla Türk futbolu önümüzdeki sezondan itiraben tribün kapatma cezasıyla tanışacak.

Çirkin ve kötü tezahürat yapıldığı tespit edilen maçlarda ilgili kulübe ilk üç maç için para cezası verilecek. Kötü tezahüratların devamı halinde ise 4'üncü, 5'inci, 6'ıncı, 7'inci ve 8'inci maçlarda tribün kapatma cezası uygulanacak. Yeni uygulamada  sadece çirkin ve kötü tezahüratta bulunulan tribüne seyirci alınmazken, stadın kalan bölümlerinde taraftar yer alabilecek. Saha kapatma cezası ise ihlalin 9'uncu kez gerçekleştirilmesinden itibaren devreye girecek.

13. ihlalden itibaren ise seyircisiz oynama cezası 2 maça çıkacak. Seyircisiz oynama cezasının infazının final maçlarına denk gelmesi halinde cezalar uygulanmayacak ve bir sonraki resmi maça bırakılacak.

Deplasman maçlarında çirkin ve kötü tezahürat yapması halinde ise alınan ceza iç saha maçında değil, bir sonraki deplasman maçında uygulanacak. 3 kez dış sahada kötü tezahürat yapılması halinde ilgili kulübe para cezası, devamı halinde de tribün kapatma cezası verilecek.

Sayfa Yükleniyor...