"Türkiye'nin en iyisi!"

Beşiktaş'ın Chelsea'den transferi Demba Ba, siyah-beyazlı taraftarlardan çok etkilendiğini söyledi. Senegalli golcü "Onlar açık ara Türkiye'nin en iyisi" dedi.

NTV Spor 20.07.2014 - 16:00
"Türkiye'nin en iyisi!"

Beşiktaş'ın yeni transferi Demba Ba, siyah-beyazlı takımın İngiltere'deki sezon öncesi hazırlık kampında basının karşısına çıktı.

Beşiktaş'a transfer süreci ve sakatlık söylentilerine açıklık getiren 29 yaşındaki Senegalli golcü, siyah-beyazlı taraftarlara övgüler yağdırdı. Demba Ba "İzlediğim videolarda, Beşiktaş taraftarlarının özel olduğunu fark ettim. Açık ara Türkiye'nin en iyi taraftar grubu" dedi.

Transferinin nasıl geliştiğini aktaran Ba "Her şey hızlıca gelişti. Gelen teklifin ardından İkinci Başkan Ahmet Nur Çebi ile görüştüm. Ben buraya gelmek istedim; onlar da beni getirmek çok çaba sarf etti. Karşılıklı istek olunca transfer kolayca gerçekleşti. Burada gayet iyi karşılandım. Herkes bana iyi davranıyor" diye konuştu.

Sakatlık söylentileriyle ilgili olarak "Son 4 senede oynadığım maçlara bakılırsa, sakatlık dedikodularıyla ilgili cevabı bulursunuz" yanıtını veren Demba Ba "Forma için tabii ki de rekabet olacak. Rekabet takımı ileriye taşıyacaktır" dedi.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman'ın, kronik sakat olduğuna yönelik açıklamalarının hatırlatılması üzerine Demba Ba, "Ondan sonra başkan konuyla  ilgili gerekli açıklamayı ve düzeltmeyi yaptı. Bunlar geride kaldı" ifadelerini kullandı.

Feyenoord eşleşmesine değinen Demba Ba "Kesinlikle zor bir eşleşme. İki maçı da kazanmak için elimizden geleni yapacağız. Feyenoord genç ve tecrübesiz bir takım. Ama kaliteliler" yorumunu yaptı.

Yakın arkadaşı Fenerbahçeli Moussa Sow ile saha içinde büyük bir rekabete gireceklerini ifade eden Ba "Drogba ve Sow'dan takdir almaka çok önemli. Moussa Sow ile yakın arkadaşız. Ama saha içinde rakibiz. İstanbul'u henüz keşfedemedim. Müslüman bil ülkede yaşamanın benim için kolaylıkları olacak" şeklinde konuştu.

Sayfa Yükleniyor...