PFDK'dan cezalara yeni düzenleme!

Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, geçen seneden kalan cezalarda düzenlemeye gitti.

NTV Spor 22.07.2014 - 17:42
PFDK'dan cezalara yeni düzenleme!

Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu, disiplin talimatında yapılan değişiklik sonrası, geçen sezondan kalan cezalarda değişikliğe gitti. Buna göre pekçok kulübün seyircisiz oynama cezası, tribün kapatma ve para cezasına çevrildi.

Fenerbahçe geçen sezon Kardemir Karabükspor ile oynadığı maçta taraftarın çirkin ve kötü tezahüratı nedeniyle 1 maç seyircisiz oynama cezası almıştı.

Yeni disiplin talimatı çerçevesinde bu ceza tribün kapatmaya çevrildi. Fenerbahçe'nin sahasında oynayacağı ilk resmi maçta kale arkası tribünlerinin kapatılmasına karar verildi.

Fenerbahçe'nin Kayseri Erciyesspor deplasmanı sonrası aldığı 2 maç seyircisiz oynama cezası ise, misafir kulüp olarak gerçekleştirilen 3. ihlal olması nedeniyle 75 bin lira para cezasına çevrildi.

Cezaları değişen bir başka kulüp Trabzonspor oldu. Bordo-mavililerin Sivasspor deplasmanı sonrası aldığı 1 maç seyircisiz oynama cezası, 78 bin lira para cezasına, Eskişehirspor deplasmanında aldığı 1 maçlık ceza ise tribün kapatmaya çevrildi. Bu durumda Trabzonspor ilk dış saha maçına taraftar götüremeyecek.

Sayfa Yükleniyor...