Wouters projelerini NTV Spor'a anlattı!

Kasımpaşa’nın altyapı koordinatörlüğüne getirilen Jan Wouters, yeni kulübünde hayata geçirmek istediği sistemi NTV Spor'a anlattı. Kasımpaşa'ya transferinde teknik direktör Şota'nın büyük rol oynadığını ifade eden Wouters, Kasımpaşa tesislerinden de övgüyle söz etti.

NTV Spor 22.07.2014 - 18:34
Wouters projelerini NTV Spor'a anlattı!

Kasımpaşa  altyapısı bundan sonra Hollanda futbolunun efsane isimlerinden Jan Wouters'a emanet.  Altyapı koordinatörlüğü görevini üstlenen Jan Wouters Kasımpaşa'ya gelmesinde teknik direktör Shota'nın etkisinin büyük olduğunu söyledi.

Hollandalı futbol adamı, “Buraya gelmeden önce shota ile temasa geçtim. Ajax'ta uzun yıllar geçirdi ve kendisini çok iyi tanıyordum. Kasımpaşa'yı çok detaylı  anlattı. Hayata geçirmek istediği projeler hakkında bilgi verdi ve aklındakiler beni çok heyecanlandırdı” dedi.

Jan Wouters, Kasımpaşa tesislerinden de övgüyle bahsetti.

Wouters, “En son utrecht'de çalıştım. Eğer iki kulübün tesislerini karşılaştırırsak kasımpaşa çok daha iyi ve donanımlı tesislere sahip. Türkiye'ye gelmeden önce shota  anlatmıştı ama buraya geldiğimde gördüklerim beni gerçekten çok etkiledi. Kasımpaşa  kesinlikle avrupa'nın sayılı altyapı tesislerinden birine sahip” ifadelerini kullandı.

"UZUN VADEDE BİR AKADEMİ KURACAĞIZ"
Altyapıda eğitimin önemine vurgu yapan Hollandalı futbol adamı, hayata geçirmek istediği projeler hakkında da bilgi verdi.

Wouters, “Oyuncuların hem eğitimlerini sürdürüp hem de antrenmanlara gelmeleri çok kolay değil. Uzun vadede bir akademi kurmak istiyoruz. Çocukları burada barındırıp, bir okullla anlaşma yapmak istiyoruz. Akademideki çocuklar eğitimlerini bu okulda sürdürecek. Ama bu hemen hayata geçecek bir iş değil. Çok detaylı araştırmamız gerekiyor. Çünkü bu çocukları çevrelerinden koparıp bünyenize aldığınız zaman büyük bir sorumluluk üstleniyorszunuz. Bu çocukların futbollarını geliştirmek kadar en iyi şekilde eğitim almalarını da sağlamalısınız” diye konuştu.

Wouters Dünya Kupası'nı üçüncülükle tamamlayan Hollanda Milli Takımı'nın iyi bir turnuva geçirdiğini sözlerine ekledi.

Sayfa Yükleniyor...