"Şampiyonluğa geldim"

Vahid Halilhodzic, Trabzonspor'a şampiyonluk için geldiğini söyledi. Avusturya kampında basın toplantısı düzenleyen Boşnak çalıştırıcı, Fenerbahçe ile yaşanan gerilimden, transferlere kadar gündemdeki konularla ilgili açıklamalar yaptı.

NTV Spor 23.07.2014 - 19:30
"Şampiyonluğa geldim"

Vahid Halilhodzic, Trabzonspor'a geliş nedenini açıkladı. Bordo-mavili takımın Avusturya kampında basının karşısına geçen Bosna Hersekli teknik direktör, iddialı konuştu.

Halilhodzic, "Ben Trabzonspor'a 10'uncu, 12'nci sıraya oynamak için gelmedim. Trabzon'a gelmemin nedeni yüksek performans ile birinci, ikinci, üçüncü sıra. Benden beklentileri biliyorum. Geldiğimden beri günde 20 saat çalıştığımı düşünüyorum. Her şey Vahid'e, bana bağlı, bu sorunların mozaiklerini çok sağlam oturtmamız gerekiyor, toparlamamız gerekiyor" diye konuştu.

Halilhodzic, hedeflere ulaşmak için kaliteli bir kadro kurmaya çalıştıklarının altını çizdi.

"CITY, REAL MADRID GİBİ OYUNCU SEÇEMEYİZ"
Tecrübeli teknik adam, "İlk izlenimim takımızın fiziksel açıdan yüksek seviyede olmadığı. İkinci izlenimim, kararım, bu grubu güçlendirmemiz. İlk basın toplantımızda söylediğim gibi 3-4 yabancı futbolcumuz olacak, 2-3 de muhtemelen Türk oyuncu olacak. Yeni gelenler maalesef gidişlere de sebep olacak. Transfer hakkında çok çalıştığımızı bilmenizi isterim. Bir Manchester City, Real Madrid gibi oyuncuyu seçemeyiz. Çok iyi, pahalı olmayan bir oyuncuyu bulmamız gerekiyor. Cezayir milli takımında birkaç oyuncunun buraya gelip benimle oynamak istediğini söyleyebilirim ama bildiğiniz gibi Dünya Kupası'ndan sonra oyuncuların ücretleri o kadar yükseldi ki o yüzden pazarlık ve konuşmamız çok uzun sürüyor" dedi.

Geçen sezonun sorunlu oyuncuları Malouda ve Colman ile görüştüğünü, iki oyuncunun da disiplinli şekilde çalışmalara devam ettiğini belirten deneyimli teknik adam, takımın kondisyon eksiği bulunduğunu, kampta bunu gidermek için yoğun çalıştıklarını vurguladı.

Trabzonspor'un ligde iç sahadaki ilk maçını Fenerbahçe ile oynayacak olmasını yorumlayan Halilhodzic, "Beni korkutan bir durum yok. İstanbul'un 3 büyük kulüpleriyle aramızdaki rekabetten başka bir şey değildir bu. Umarım bundan sonra hem Trabzonspor hem Fenerbahçe için ağrısız, sancısız ve güzel bir maç olur" diye konuştu.

Sayfa Yükleniyor...