"Kaldığımız yerden devam edeceğiz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal yeni sezon öncesi iddialı konuştu: "Şampiyon olup 4. yıldızı takmaya hazırız"

NTV Spor 25.07.2014 - 14:45
"Kaldığımız yerden devam edeceğiz"

Fenerbahçe Teknik Direktörü Ersun Yanal, sarı-lacivertli ekibin Topuk Yaylası'ndaki sezon öncesi kampında basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Oldukça neşeli olduğu gözlenen ve zaman zaman gazetecilerle şakalaşan Ersun Yanal, yeni sezon öncesi iddialı açıklamalar yaptı. Yanal “Şampiyon olup 4. yıldızı takmak için hazırız. Kaldığımız yerden devam edeceğiz” dedi.

İşte Ersun Yanal'ın basın toplantısından satırbaşları:

“Bütün oyuncularım kampa katıldı. Milli takımlarında yer alan diğer oyuncularımız da kampa zamanında ve hazır geldi. Hazır gelmeleri, buradaki süreçte sorun yaşamamıza neden oldu. 4. yıldızı takmak için iyi bir başlangıç yapmış olduk. Futbolcularıma tekrar teşekkür ediyorum. İyi bir takım olduğumuzu geçen sezon da göstermiştik. Burada yaptığımız çalışmalar, geçen sezon kaldığımız yerden devam edecek olan takım oyunuyla ilgiliydi. Hazır olduğumuz için bu çalışmalara rahatlıkla girdik. Bunun ötesinde bize katılan bir oyuncu vardı. Diego Ribas hiçbir yabancılık çekmedi. Yakından tanıdığı bir arkadaş grubu var. Oyun şablonumuza da uygun. Katılımından çok memnunuz. Kaldığımız yerden devam edeceğiz.”

“Transfer söylentilerine başkanımız da cevap verdi. Diego dışında hiç kimseyle görüşülmedi. Buradaki takımla birlikte devam ediyoruz. 6 hazırlık maçından sonra Galatasaray ile Süper Kupa karşılaşmasına çıkacağız. Çok yetenekli gençlerimiz var. Onların durumu da belli olacak. Onları kazanmaya çalııyoruz. 4. yıldızı takmak için her türlü organizasyon hazır.”

“Diego koştuğu mesafelerde ve şiddetli koşularda takımda ön sıralarda. Her iki yönü de oynayabiliyor. Öyle olmasa Avrupa'nın önemli takımlarında forma bulamazdı.”

“Egemen yarın bir kontrolden geçecek. Çok büyük bir ihtimalle Danimarka dönüşü takımla birlikte olacak. “

“Dirk Kuyt'ın Dünya Kupası'ndaki performansından mutlu olduk. Ondan her türlü şekilde faydalanıyorduk. Kuyt'ın enerjisi takıma çok şey katıyor. Hücum ve savunmayı birlikte yapması bizim için önemliydi. Bir milli maç dönüşü gözünde problem olmasına rağmen maça çıkmıştı. Bunu hiç unutamam.”

“Bizim arkamızda müthiş bir taraftar desteği var. Bizim en büyük avantajımız onlar. Kazanma arzusu yüksek, kaybetmeyi sevmeyen bir takıma sahibiz.”

“Afrika Kupası ile ilgili planlarımızı yaptık. Fenerbahçe ne yaptığını iyi biliyor. Şu anda paylaşacağımız bir transfer çalışması yok.”

“Fenerbahçe'deyseniz sorumluluk almalısınız. Artık bir referansımız da var; şampiyon olduk. Bunun altına düşemeyiz. Fenerbahçe'de olduğumuz için ayrıcalıklıyız. Bunu performansla göstermeliyiz. Kaygı yaşamın bir parçası. Daha iyi performans sergileme kaygısını duyuyorum. Fenerbahçe her sezon şampiyon olmaya çalışır. Bizim tek konsantre olduğumuz yer sahanın içi.”

“Fenerbahçe şampiyonluklar öyküsünde zirvede olan bir takım. Fenerbahçe şampiyonluğu nasıl kutlayacağını bilen bir olgunluğa sahip. Benim kariyerim için şampiyonluk yaşamak önemliydi. Fenerbahçe'nin, yaşadıklarından sonra elde ettiği bu şampiyonluğun içinde olmak benim için ayrıca değerliydi.”

“Salih Uçan, Roma'ya gitmeyi çok istedi. İyi de teklif vardı. Orada çok fazla süre alır mı; bilmiyorum. Roma'da oynayacağını düşündü, umarım onun düşündüğü gibi olur.”

"En ufak bir sağlık problemim yok. Kendimi çok iyi hissediyorum."

"Türkiye'de çocuklara hangi koşullarda spor yaptırdığımızı sorgulamalıyız."

Sayfa Yükleniyor...