Terim'e büyük onur!

Bu sezon Spor Toto Süper Lig'de mücadele edecek olan Başakşehir Futbol Kulübü'nün yeni stadında A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'in adı verildi.

NTV Spor 26.07.2014 - 23:05
Terim'e büyük onur!

Süper Lig'in yeni takımı İstanbul Başakşehir'in yeni stadı düzenlenen törenle açıldı. Açılışa katılan Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın bir sürprizi vardı. Stada Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in adı verildi.

Başbakan Erdoğan, kürsüye davet ettiği Türkiye Futbol Direktörü ve A Milli Takım Teknik Direktörü Fatih Terim'e sürpriz yaparak, stadın adını "Başakşehir Fatih Terim Stadı" olarak belirlediklerini açıkladı.

Erdoğan, konuşmasının ardından Akif Çağatay Kılıç, Kadir Topbaş, Göksel Gümüşdağ ve Fatih Terim ile "Başakşehir Fatih Terim Stadı" yazısının olduğu tabelanın örtüsünü açtı.

Kurdele kesimine, Başbakan Erdoğan, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Kadir Topbaş ve Fatih Terim'in yanı sıra İstanbul Başakşehir takımı oyuncuları katıldı.

İstanbul Başakşehir Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın, kurdele kesimi için adının anons edilmesine rağmen kürsüde yer almaması dikkati çekti.

TERİM: "BENİM İÇİN BÜYÜK BİR SÜRPRİZ OLDU"
Başbakan Erdoğan'ın ardından konuşan Fatih Terim, adının stada verilmesinin kendisi için büyük sürpriz olduğunu dile getirdi.

Başarı için çok çalıştığını vurgulayan Terim, "Gerek futbol hayatımda gerek milli takımda gerek kulübümde gerekse takım kaptanı olarak ülkemizin ismini en güzel yere yazdırmak için çok emek verdim. Ancak bugün değişik duygular yaşıyorum. Benim için büyük sürpriz oldu. Çok mutluyum ve kelimeler insanın aklına gelmiyor. Bir insanın isminin, yaşarken böyle güzel bir stada verilmesinin ne manaya geldiğini bilecek kadar tecrübeliyim. Sayın Başbakanıma çok teşekkür ediyorum. Böyle güzel bir stadı meydana getirmek kolay değil. Başakşehir burada hepimizin katkısıyla layık olduğu yere gelecektir" dedi.



BAŞBAKAN'DAN 3 GOL!
İsbanbul Başakşehir Fatih Terim Stadı'nın açılışı özel bir etkinliğe sahne oldu. Açılış töreninin ardından ünlüler karması sahne aldı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da 12 numaralı formasını giydi ve turuncu takımın başında sahaya çıktı. Turuncu ve Beyaz takımın mücadelesinde Rıdvan Dilmen, Abdullah Avcı, Mehmet Özdilek, Aykut Kocaman'ın yanı sıra Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç ve Federasyon Başkanı Yıldırım Demirören'in yanı sıra siyaset ve sanat dünyasından isimler forma giydi. Turuncu takımın teknik direktörlüğünü Fatih Terim, beyaz takımın teknik direktörlüğünü Mustafa Denizli yaptı.

Beyaz takım iyi başladığı maçta 3-0'lık üstünlüğü sağlarken, sahneye Başbakan Recep Tayyip Erdoğan çıktı. Erdoğan attığı 3 golle maça dengeyi getirdi.

Acun Ilıcalı'nın penaltıdan attığı golle turuncu takım 15 dakikalık devreyi 4-3 önde tamamladı. Başbakan Erdoğan ikinci yarıda oyundan çıkarken, ikinci 15 dakika sonunda Turuncu takım sahadan 9-4 galip ayrıldı. Hakem Halis Özkahya'nın çaldığı son düdükle de maç ve açılış töreni sona erdi.

17 BİN 319 KİŞİLİK MODERN BİR STAT
Başbakan Erdoğan'ın açılışını yaptığı 17 bin 319 kişilik Başakşehir Fatih Terim Stadı, modern görüntüsüyle dikkati çekiyor.

İstanbul'un yeni modern spor tesislerinden biri olacak statta, 34 yatak odalı kamp tesisinin yanı sıra 3 adet nizami antrenman sahası yer alıyor. Kompleksin içinde ayrıca 350 araçlık kapalı ve bin 300 araçlık açık otopark bulunuyor. 31 sosyal ticaret alanına sahip Başakşehir Fatih Terim Stadı, kamp ve antrenman tesisleriyle bir arada planlanmış stadyum olma özelliğini taşıyor.

Statta ayrıca 3 adet UEFA-FIFA-TFF delege, 4 sporcu soyunma, 2 hakem soyunma odaları ile sporcu sağlık merkezi bulunuyor. Her tribün için acil sağlık odalarının yanı sıra simültane çeviri yapılabilen 170 kişi kapasiteli basın merkezi de statta hizmet verecek.

Yaklaşık 16 ayda tamamlanan stadın 178 milyon liraya mal olduğu açıklandı.

 

Sayfa Yükleniyor...