Bilic'in ilk 11 sıkıntısı!

Beşiktaş Teknik Direktörü Slaven Bilic, Feyenord maçı öncesi ilk 11’ini oluşturmakta sıkıntı yaşıyor.

NTV Spor 27.07.2014 - 16:01
Bilic'in ilk 11 sıkıntısı!

Siyah-beyazlı takımın Şampiyonlar Ligi 3. Ön Eleme ilk maçında 30 Temmuz tarihinde Feyenoord ile oynanacağı karşılaşma öncesi Hırvat teknik adam, kadrosunu netleştiremedi.
 
Bilic, Feyenord ile eşleşmelerinin ardından tüm konsantrasyonunu bu maçlara çevirmişti. Deplasmanda oynanacak ilk maça sayılı günler kala Hırvat teknik adam ideal 11'ini hala oluşturamadı. Kalede Tolga, stoperlerde Ersan ve Franco, orta sahada Veli, Atiba, Olcay ve Oğuzhan, forvette ise Demba Ba'nın ilk 11'de yer almalarına kesin gözü ile bakılıyor. Ancak sağ bek, sol bek ve hücum hattının sağında forma vereceği futbolcular konusunda belirsizlik sürüyor.

Kamp süresince Bilic'in istediği verimi alamadığı Serdar Kurtuluş yerine Necip sağ bekte oynayabilir. Sol bekte ise İsmail ve Motta arasında kararsızlık yaşanıyor. Hazırlık kampının en iyilerinden olan İsmail, geçen sezona göre düşüş yaşayan Motta'dan formayı devralabilir. Bilic'in bu konuda kararsız kalırken, Gökhan Töre'den boşalan orta sahanın sağında görev alacak isim bilinmezliğini koruyor. Kamp süresince performansını artıran Kerim Frei'in fiziki yetersizliği Hırvat teknik adamı düşündürürken, sezon öncesi hazırlıklarının yıldızı Mustafa Pektemek kendisine bu pozisyonda yer bulabilir.
 
Bilic'in yeni sezonda birinci forveti Demba ba olsa da Mustafa'nın yükselen grafiği sistemde değişikliğe neden olabilir. Geçen sezon tek forvetli sistemle takımını sahaya süren Bilic, Mustafa'yı da değerlendirmek için 4-4-2 sistemini antrenmanlarda zaman zaman uygulamaya çalışıyor. Sezonun genelinde olmasa da bazı karşılaşmalarda Demba Ba ve Mustafa'yı ilk 11'de forvet olarak görmek sürpriz olmayacaktır. Feyenord ile oynanacak maçta her iki futbolcuda ilk 11'de yer alıp, maçın gidişatına göre çift forvet olarak oynayabilirler.
 
Hırvat teknik adamın ilk 11 konusundaki kesin kararını Feyenord maçından iki gün önce yapılacak antrenmanda netleştirmesi ve oyuncularına düşüncesini aktarması bekleniyor.


 

Sayfa Yükleniyor...