İşte galibiyetin perde arkası!

Beşiktaş'ın Feyenoord karşısındaki zaferinde Türk-Alman işbirliğinin etkisi büyük oldu. Teknik Direktör Bilic'in Hırvat asıllı alman yardımcısı Edir Terzic ve Türk yardımcısı Eren Şafak'ın analizleri, Siyah-Beyazlılar'ın Hollanda'da kazanmasına önemli katkı yaptı.

NTV Spor 01.08.2014 - 22:36
İşte galibiyetin perde arkası!

Beşiktaş'ta Türk-Alman ortaklığı sonuçlarını veriyor.

Şampiyonlar ligi 3. Ön eleme Turu ilk maçında Feyenoord'u deplasmanda 2-1 yenen Siyah-Beyazlılar, aldığı galibiyetin yanı sıra ortaya koyduğu futbol ile de beğeni topladı. De Kuip Stadı'nın oldukça iyi olan atmosferinde ev sahibi takıma neredeyse pozisyon vermeyen futbolcular, Slaven Bilic'in taktiği en iyi şekilde sahaya yansıttılar.

Beşiktaş'ın Feyenoord'u üstün bir oyun ile mağlup etmesindeki en önemli faktörlerden biri de maç öncesi rakip takım için çıkartılan analizler oldu. Kura çekiminin ardından Hollanda ekibini mercek altına alan Bilic'in kurmayları, Hırvat teknik adama kapsamlı rapolar iletti.

Bilic ile birlikte göreve başlayan yardımcı antrenör Edin Terzic, karşılaşma öncesi Siyah-Beyazlı futbolcuların son durumu hakkında rapor hazırladı. Oyuncuların sağlık durumları ve planlanan taktiğe ne derece uyum sağlayacakları konusundaki bilgiler Terzic tarafından Bilic'e sunuldu.

Teknik ekipteki tek Türk antrenör olan Eren Şafak ise Bilic'in Feyenoord'un şifrelerini çözmesinde önemli rol oynadı. Hollanda temsilcisinin oyun sistemi ve tehlike yaratabilecek futbolcuları hakkında detaylı bilgileri Bilic'e aktaran Eren Şafak, Hırvat teknik adamın Hollanda ekibi karşısında en doğru sistemi bulmasına önemli katkı sağladı.

Hırvat asıllı Alman antrenör Edin Terzic ve Türk antrenör Eren Şafak'ın geçen sezon olduğu gibi bu sezon da Siyah-Beyazlılar'ın oynayacağı takımları en ince ayrıntısına kadar analiz ederek, maçlar öncesi Slaven Bilic'e detaylı rapolar sunmaya devam edecekler.

Sayfa Yükleniyor...