"Başarı İsmail hocanın, başarısızlık benim ve yönetimindir"

Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, yeni teknik direktör İsmail Kartal için düzenlenen basın toplantısında açıklamalarda bulundu. Yıldırım, "Takım İsmail Kartal'a emanettir. Başarı İsmail hocanındır. Başarısızlık benim ve yönetimindir" dedi.

NTV Spor 12.08.2014 - 16:53
"Başarı İsmail hocanın, başarısızlık benim ve yönetimindir"

Ersun Yanal'ın istifasının ardından teknik direktörlük koltuğunu İsmail Kartal'a emanet eden Fenerbahçe'de, Kartal için bir imza töreni düzenlendi.

Törende ilk olarak söz alan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım, medyada çıkan Arda Turan haberiyle ilgili açıklamalar yaptı.

Yıldırım, "Bugün medyada Arda Turan ile ilgili haber var. Azarlamışız. Buralar yetmedi, Avrupa'ya da ulaştık! Ben Arda'yı aradım. Diego'yu sordum. 'Çok çalışıyor ama sisteme uymadığı için hoca oynatmıyor' dedi. Ersun Yanal'a sordum. 'Ben araştırma yapayım' dedi, döndü. O da Arda ile konuştu. 'Alabiliriz, iyi olur' dedi. Arda değerli bir oyuncudur. Biz kendisinden bilgiyi aldık. Kararı da biz veririz. Bilgi takviyesi yaptık. İşim gücüm yok da herkesi azarlamak için mi buradayım? Herkes doğruyu yazsın, biz de doğruyu kabul edelim. Bu, ahlaksızlık olur. Ağır konuşurum, altından kalkamazsınız. Söylediğimin dibine kadar arkasındayım. Ben niye azarlayayım çocuğu ya! Sizin elinizde belge varsa getirin koyun önüme. O zaman özür dileyeceğim. Lütfen. Kim olursa olsun bundan sonra sabah akşam televizyona çıkarım. Herkese cevabını veririm" diye konuştu.

Yeni teknik direktör İsmail Kartal ile ilgili görüşlerini de paylaşan başkan Yıldırım, "İsmail Kartal, Fenerbahçe'de teknik direktörlüğü hak etmiş bir spor adamıdır. Öyle 'bizim çocuğumuz' edebiyatı yapmıyorum. Her türlü değerlendirmeyi yaptık. Bu takımı ona emanet etmeye karar verdik. Her şeyi açık açık konuştuk. İnşallah uzun yıllar bu kulübe hizmet edecektir. Ne Aykut Kocaman, ne Zico, ne Ersun Yanal; Türkiye'de hiçbir takımda başarılı olamamıştır. Fenerbahçe'de olmuşlardır. Çünkü bu bir ekip işidir. Kimse üstüne alınmasın 'Ben şampiyon yaptım' demesin. Daum iki kez bizi şampiyon yaptı. O mu yaptı o şampiyonluğu? Mustafa Denizli, geç! Aykut Kocaman ile burada Galatasaray'a şampiyonluğu kaybettik. Çok ağır şeyler konuşurum, o zaman iyi olmaz. Kurumsal yapı diye içimize atıyoruz. Başkaları gidip rakı masalarında yalan şeyler anlatıyor. Bundan sonra herkese cevap vereceğim. Artık Fenerbahçe Futbol Takımı, İsmail Kartal'a emanattir. Allah utandırmasın. Başarı İsmail hocanındır. Başarısızlık benim ve yönetimindir" ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...