"Çalıştım, sabrettim, bekledim"

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal resmi sözleşmeye imza attı. Kendisine güvendiğini belirten Kartal iddialı açıklamalar yaptı

NTV Spor 12.08.2014 - 16:59
"Çalıştım, sabrettim, bekledim"

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü İsmail Kartal, son 4 yıldır takımla beraber olduğunu anımsatarak, "Bazılarının kafasında 'İsmail yapabilir mi' diye soru işareti olabilir. Son 4 yılda bu takımla beraber biz de kendimizi çok geliştirdik. Orta ve uzun vadede neler yapılması gerektiğine hakim olduğumu düşünüyorum" dedi.  

Fenerbahçe'de teknik direktör olarak şampiyonluk yaşamak istediğini anlatan Kartal, "İsmail Kartal bugüne kadar sessiz durmuş işini yapmıştır. Bundan sonra da işimi yapıp şampiyon olmak istiyorum. Fenerbahçe'de iki şampiyonluk bir de UEFA Avrupa Ligi'nde yarı final gördüm. Fenerbahçe tarihinin en buhranlı günlerinde bu başarıları elde etmiş, kulübün en önemli mihenk taşlarından oldum. Fenerbahçe'ye katacağım katkılar, yenilikler olacaktır. Başkanımız için, 'her antrenörün işine karışıyor, benim işimi de karışabilir' gibi bir algı var. Başkanımızla böyle bir diyalog yaşamadım. Aziz Yıldırım bu kulübün babasıdır, başkanıdır. Zaman zaman biz antrenörlerin eksikleri olabilir, bunlar diyalog içinde çözülür. Bu yanlış anlaşılmasın. Bana güvenenlerin yüzünü kara çıkarmamak için bütün bilgi birikimimle, gecemi gündüzümü katarak çalışacağımı herkesin bilmesini isterim" diye konuştu.

Camianın içinde yaşayan, camiayı çok iyi bilen biri olduğunu kaydeden Kartal, "Zorlukları yaşaya yaşaya üstesinden gelmesini bildiğim için şu anki durumu zorluk olarak görmüyorum. Benim için şans olarak görüyorum. Bu şansı en iyi şekilde değerlendireceğimi düşünüyorum" diye konuştu.

Halen 5 kişilik bir teknik ekiple yollarına devam ettiklerini söyleyen Kartal, yurt içinden veya dışından önemli dostlarının tavsiyesiyle bir veya iki yardımcı antrenör getirmeyi düşündüğünü kaydetti.

YÖNETİM 3 GÜN ÜST ÜSTE TOPLANDI
Ersun Yanal'ın istifasının ardından Fenerbahçe Kulübü Yönetim Kurulu, 3 gün üst üste Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı'ndaki kulüp binasında toplantılar yaptı.

Dün yapılan ve yaklaşık 4 saat süren toplantıdan önce kulüp binasında İsmail Kartal ile bir görüşme yapılmış, ancak toplantının ardından bir açıklama yapılmamıştı.

En son bugün öğle saatlerinde bir kez daha bir araya gelen yönetim kurulu, İsmail Kartal'ın teknik direktörlük görevine getirildiğini borsaya bildirdi.

Sayfa Yükleniyor...