Yeni stada Seba’nın adı verilecek mi?

Beşiktaş tarihinin gelmiş geçmiş en büyük ismi Süleyman Seba’nın vefatı, pek çok kişinin aklında olan bir düşünceyi yeniden gündeme getirdi.

NTV Spor 14.08.2014 - 16:18
Yeni stada Seba’nın adı verilecek mi?

Yıkılan İnönü Stadı'nın yerine yapılmakta olan ve adı Vodafone Arena olarak belirlenen yeni stada Süleyman Seba'nın da adının verilmesi gündemde.

Beşiktaş Başkanı Fikret Orman, yeni stadın isminin Süleyman Seba olması konusunda çalışma yapacaklarını açıkladı. Orman bu konuda sponsor firmayla görüşeceklerini söyledi. Stada Seba'nın adını vermek istediklerini belirten Orman, bunun gerçekleşmesinin sponsora da katkı sağlayacağını ifade etti.

Eğer anlaşma sağlanırsa yeni stadın isminde sponsorun yanı sıra Süleyman Seba'nın da ismi yer alacak. Böylece İnönü Stadı'nda gol atan ilk Türk futbolcu olan Süleyman Seba'nın adı, yıllar sonra aynı yere yapılan statta yaşayacak.

Bu projenin alternatifi ise yapılacak olan Beşiktaş Kabataş Üniversitesi'ne Seba'nın adının eklenmesi... 
 
Beşiktaş Kulübü'nde hali hazırda iki tesiste Seba'nın adı yer alıyor. Fulya'daki BJK Fulya Süleyman Seba Kompleksi'nin yanı sıra Dikilitaş'ta da BJK Süleyman Seba Spor Salonu'nunda efsane başkanın adı var. Ayrıca Seba'nın yaşadığı Akaretler'deki caddenin adı da Süleyman Seba Caddesi...

Sayfa Yükleniyor...