Mourinho Fabregas’ı övdü!

Chelsea, Premıer Lig'in ilk maçında Burnley'i mağlup ederken, gecenin yıldızı Fabregas oldu. Londra kulübünün menajeri Jose Mourinho, İspanyol futbolcunun Barcelona'da yanlış mevkide kullanıldığını belirterek, bu sezon Fabregas'tan çok faydalanacağını dile getirdi.

NTV Spor 19.08.2014 - 12:16
Mourinho Fabregas’ı övdü!

Chelsea, Premier Lig'e galibiyetle başladı. Maviler, sezonun ilk maçında Burnley'i 3-1 mağlup etti.

Diego Costa, Schürrle ve Ivanovic'in golleriyle rakibini deplasmanda mağlup eden Londra ekibinde karşılaşmanın yıldızı yeni transfer Cesc Fabregas oldu. Mücadeleyi iki asistle tamamlayan İspanyol futbolcu, maç sonunda menajer Jose Mourinho'nun övgüsünü aldı.

Fabregas'ın Barcelona'da yanlış bir şekilde kullanıldığını belirten Portekizli çalıştırıcı, "Bir oyuncu ilk tercihiniz ise onunla ilgili hata yapma şansınız çok zor olur. Benim açımdan Fabregas mevkisinin ilk tercihi. Onunla son 6-7 yıldır aynı liglerde çalışıyoruz. Barcelona'da forvet pozisyonunda, forvet arkasında, kanatta oynadı. Ancak ben ondan en çok hangi bölgede faydalanacağımı iyi biliyorum. Orta sahada hızlı düşünüp, arkadaşlarını yönlendiriyor" diye konuştu.

Burnley maçında Jose Mourinho'nun kaleyi kime teslim edeceği merak konusuydu. Chelsea menajeri, tercihini Cech yerine Courtois'dan yana kullandı. Belçikalı file bekçisinin ilk maçta oynamasının sezonun geri kalanında da forma bulacağı manasına gelmediğini dile getiren Jose Mourınho, Petr Cech'in motivasyonunun düşmemesi gerektiğini söyledi.

Mourınho, Chelsea'de göreve ilk geldiği dönemde o zaman 22 yaşında olan Cech'e şans verdiğini ve yıllarca Çek kaleciden faydalandığını hatırlattı. Portekizli menajer, Courtois'nın da Cech kadar başarılı olacağına inandığını ifade etti.

Sayfa Yükleniyor...