'Fırtına'lar kopardı!

Bu sezon UEFA Avrupa Ligi'nde ilk maçına çıkan Trabzonspor adeta 'Fırtına'lar estirdi. Play-off turu ilk karşılaşmasında Rus temsilcisi Rostov'u Medjani ve Cardozo'nun golleriyle 2-0 mağlup eden bordo-mavililer, rövanş için büyük bir avantaj sağladı.

NTV Spor 21.08.2014 - 22:37
'Fırtına'lar kopardı!

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında temsilcimiz Trabzonspor sahasında Rus ekibi Rostov'u konuk etti.

Karşılaşmaya hızlı ve istekli başlayan Trabzonspor ilk dakikadan itibaren Rostov kalesinde etkili olmaya başladı. Rakibini orta alanda karşılayan bordo-mavililer ilk 15 dakika oyunun kontrolünü elinde tutmayı başardı.

Savunmada topun arkasına geçerek rakibine pozisyon şansı vermeyen Trabzonspor ilk tehlikeli atağını 24. dakikada Cezayirli oyuncusu Carl Medjani yakaladı. Başarılı oyuncunun sağ çaprazdan çektiği şutu kaleci Pletikosa güçlükle çıkardı.

Ön alanda yaptığı baskı ile Rostov'u geriye iten Trabzonspor ilk yarının ortalarında oyunun tek hakimiydi. Sol kanadı maçın başından itibaren Musa Nizam etkili kullanan Trabzonspor, golü de bu kanattan buldu. Bordo-mavililerde sahneye çıkan isim yeni transfer Medjani oldu.

GOL 37.DK (MEDJANI): Soner Aydoğdu'nun soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde önce Sefa Yılmaz'ın daha sonra da Mustafa Yumlu'nun kafayla kaleye gönderdiği top, savunmada Grigoryev'e çarparak altı pas içindeki Medjani'nin önüne düştü. Bu futbolcu da dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

Karşılaşmanın ilk yarısı bordo-mavili takımın 1-0 üstünlüğüyle sona erdi.

İkinci yarıya da tempolu başlayan Trabzonspor, farkı arttırmak için Rostov kalesine yüklenmeye başladı. Cardozo ile rakip ceza sahasında etkili temsilcimiz golü de yıldız oyuncusuyla buldu.

GOL 73.DK (CARDOZO): Savunmanın hatalı pasında araya giren Cardozo, nefis bir aşırtma vuruşla topu ağlara gönderdi: 2-0

2-0 gibi müthiş bir skor yakalayan Trabzonspor maçın kalan dakikalarında rakibine gol şansı tanımayarak karşılaşmadan 2-0 galip ayrıldı.

Bu sonuçla temsilcimiz 28 Ağustos'ta Rusya'da oynanacak rövanş maçı öncesi büyük bir avantaj sağlamış oldu.

TRABZONSPOR: 2 - ROSTOV: 0
Stat:
Hüseyin Avni Aker
Hakemler: Gediminas Mazeika, Vytautas Simkus, Saulius Dirda (Litvanya)
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Bosingwa, Mustafa Yumlu, Belkalem, Musa Nizam, Medjani, Sefa Yılmaz, Soner Aydoğdu, Constant (Dk. 76 Salih Dursun), Yusuf Erdoğan (Dk. Fatih Atik), Cardozo (Dk. 84 Deniz Yılmaz)
Rostov: Pletikosa, Goreux, Dyakov, Jacinto, Miliç, Gatcan, Torbinski, Kalachev, Poloz (Dk. 68 Doumbia), Kanga, Grigoryev (Dk. 64 Bukharov)
Goller: Dk. 37 Medjani, Dk. 73 Cardozo (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 40 Jacinto, Dk. 49 Gatcan (Rostov) Dk. 62 Yusuf Erdoğan, Dk. 69 Musa Nizam (Trabzonspor)

KARŞILAŞMADAN DAKİKALAR
8. dakikada Soner Aydoğdu'nun soldan kullandığı köşe vuruşunda, ceza alanı içinde iyi yükselen Mustafa Yumlu'nun kafa vuruşunda, kaleci Pletikosa çizgi üzerinde topu kontrol etti.

14. dakikada Poloz'un yakın mesafeden şutunda top az farkla yandan auta çıktı.

23.dakikada Medjani'nin ceza alanı dışından sert şutunda, kaleci Pletikosa sol köşesine doğru gelen topu güçlükle çeldi.

25. dakikada Cardozo'nun şık ara pasında sol çaprazdan ceza alanına giren Constant, topu kötü kullanınca savunma tehlikeyi uzaklaştırdı.

27. dakikada Soner Aydoğdu'nun ara pasında soldan ceza alanına giren Yusuf Erdoğan'ın vuruşunda, top açıyı daraltan kaleci Pletikosa'nın müdahalesiyle kornere gitti.

32. dakikada Constant'ın ara pasında kalesini terk eden Pletikosa, Yusuf Erdoğan'dan önce davranıp yatarak topu kontrol etti.

35. dakikada Cardozo'un ceza alanı dışından şutunda, kaleci Pletikosa, topa iki hamlede sahip oldu.

37. dakikada Trabzonspor, golü buldu. Soner Aydoğdu'nun soldan kullandığı köşe atışında, ceza alanı içinde önce Sefa Yılmaz'ın daha sonra da Mustafa Yumlu'nun kafayla kaleye gönderdiği top, savunmada Grigoryev'e çarparak altı pas içindeki Medjani'nin önüne düştü. Bu futbolcu da dokunarak meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 1-0

44. dakikada Kalachev'in ceza alanı içinden şutunda, kaleci Onur Recep Kıvrak sol köşesine doğru gelen topu kornere çeldi.

51. dakikada savunmanın uzaklaştırmak istediği top ile sol çaprazda buluşan Cardozo'nun sert şutunda, kaleci Pletikosa yumruklarıyla meşin yuvarlağı uzaklaştırdı.
     
61. dakikada Constant'ın soldan ortasında altı pas içerisinde Cardozo'nun kontrol edip topuğuyla kaleye gönderdiği topa Pletikosa sahip oldu.
     
70. dakikada Miliç'in ceza alanı dışından kullandığı serbest vuruşta, top az farkla üsten auta gitti.
     
73. dakikada Bosingwa'nın uzun pasında, savunmada Jacinto'nun kafayla kaleci Pletikosa'ya aktarmak istediği top ile Cardozo, ceza alanı çizgisi üzerinde buluştu. Bu futbolcu, sol ayağıyla aşırtma bir vuruşla meşin yuvarlağı filelere gönderdi: 2-0
     
79. dakikada Musa Nizam'ın soldan ortasında, sağ taraftan son çizgiye yakın bir yerden Fatih Atik'in şutunda, kaleci Pletikosa topu çeldi.
     
82. dakikada Doumbia'nın soldan ortasında, ceza alanı içinde Kanga'nın kafa vuruşunda, kaleci Onur Recep Kıvrak güçlükle topu kornere gönderdi.
     
89. dakikada Bosingwa'nın sağdan ortasında boşta kalan topu Fatih Atik kaleye göndermek istedi ancak meşin yuvarlak az farkla auta gitti.

Sayfa Yükleniyor...