Rostov'dan 'Ceza yok' açıklaması

UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Trabzonspor’a 2-0 yenilen Rostov Kulübü, söz konusu karşılaşmayı cezalı futbolcu oynattıkları gerekçesiyle hükmen kaybetmeleri yönündeki talebin, UEFA tarafından reddedildiğini açıkladı.

NTV Spor 26.08.2014 - 14:29
Rostov'dan 'Ceza yok' açıklaması

Rus kulübünün resmi sitesinden yapılan açıklamada; kendilerinden savunma isteyen UEFA'nın Trabzonspor'un itirazını kabul etmediği ve herhangi bir ceza vermediği ifade edildi.

Buna göre; Rostov hükmen sayılmadı ve Avni Aker'deki ilk karşılaşmanın skoru 2-0 olarak tayin edildi. Rövanş 28 Ağustos Perşembe günü Rusya'da oynanacak.

Trabzonspor ile oynadıkları UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçında Rostov forması giyen Reginal Goreiux'nun durumu tartışma konusu olmuştu. Rus ekibi, bu futbolcu 2011-2012 sezonunda Standard Liege–Wisla Krakow karşılaşmasından sonraki fiili nedeniyle ceza aldığı ve geçen süre içinde cezanın infazı tamamlanmadan oynatıldığı için UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne sevk edilmişti.

"BU KARARI BEKLEMİYORDUK"
Trabzonspor Kulübü'nün avukatlarından Anıl Gürsoy Artan da yaptığı açıklamada, UEFA'dan kendilerine gelen yazıda dosyanın kapatılması yönünde bir karar çıktığını belirterek, "Tabii ki bu kısa karar. Biz kulüp olarak gerekçeli kararı da talep edeceğiz. Dosyanın neden açıldığı, neden kapandığını merak ediyoruz. Sonuçta burada bir zaman aşımı yok" dedi.
     
Beklemedikleri bir kararın çıktığını vurgulayan Artan, "Hükmen galibiyet bekliyorduk ancak olmadı. UEFA'dan gerekçeli karar geldiğinde dosyanın neden kapatıldığını öğreneceğiz" ifadelerini kullandı.

Trabzonspor Kulübü de UEFA Kontrol ve Disiplin Komitesi'ne başvuruda bulunarak Rostov hakkındaki gerekçeli kararı istedi.
     
Bordo-mavili kulüpten yapılan açıklamada, UEFA'nın 21 Ağustos'ta FC Rostov Kulübü ile oynanan UEFA Avrupa Ligi play-off müsabakasının ardından FC Rostov Kulübü hakkında disiplin soruşturması başlattığı belirtildi.
     
UEFA Kontrol, Etik ve Disiplin Komitesinin söz konusu dosyanın kapatılması yönünde karar verdiği anımsatılan açıklamada, "Şimdilik kulübümüze kısa karar bildirimi yapılmış olup, gerekçeli kararın bildirilmesi konusunda komiteye başvuruda bulunulmuştur" ifadelerine yer verildi.

Sayfa Yükleniyor...