Ve rekor transfer açıklandı!

Manchester United, Real Madrid'in Arjantinli yıldızı Angel di Maria'yı 5 yıllığına kadrosuna kattı. İngiliz kulübü, Di Maria için 75 milyon euro bonservis ödeyerek, Premier Lig rekoru kırdı.

NTV Spor 26.08.2014 - 21:20
Ve rekor transfer açıklandı!

Günlerdir beklenen transfer gerçekleşti...

Real Madrid'den ayrılacağı geçtiğimiz günlerde kesinleşen Angel Di Maria, Manchester United ile 5 yıllık sözleşme imzaladı.

İngiliz devi, Arjantinli yıldız için Real Madrid'e tam 75 milyon euro bonservis bedeli ödedi.

Kendisi için ödenen bu bedelden sonra Angel Di Maria, Premier Lig tarihinin en pahalı oyuncusu unvanını eline geçirdi.

Real Madrid'den Manchester United'a astronomik bir ücret karşılığında transfer olan Di Maria'nın hayat hikayesi çok ilginç... Batı Arjantin'de Mendoza bölgesindeki Perdriel kentinde dünyaya gelen Di Maria, 1 yaşındayken ve daha yürüteç yardımıyla yürürken evlerinin bahçesinde bir kuyuya düşmüş ve kurtarılmış.

Evde her şeyi kırıp döktüğü için annesinin götürdüğü doktorun muayenehanesinde sıra beklerken de birçok eşyayı kırmış, doktorun “Hemen spora başlatın” önerisiyle futbola başlamış.

Çok zor şartlarda büyüyen Di Maria, anne ve babasının da çalıştığı madende kızkardeşleriyle işe de başlamış. 10 yaşından 15'ine kadar madende getir-götür işlerindeymiş. “Futbolcu olamasam o madende bir işçiydim” diyen Di Maria, Benfica'ya transferi gündeme geldiğinde “Oğlum; bu tren hayatında bir kez geçer. Ona binip ilerlemek zorundasın” tavsiyesinde bulunan babasını dinlemiş. Benfica'ya transferi kesinleşince de babasının karşısına dikilmiş ve “Artık çalışmaya ihtiyacın yok” demiş.

Babası da çok iyi bir futbolcu olabilirmiş ama River Plate rezerv takımında oynarken dizinden sakatlanıp futbolu bırakmış.

Real Madrid'den ManU'ya geçişinde bonservisi 60 milyon Pound olan Di Maria, ilk transferini yerel Torito takımında oynarken Rosario Central'e 35 futbol topu karşılığında yapmıştı.

Hayatında bir kez ağlamış. U-20 Dünya Kupası'nda Şili ile oynadıkları yarı finalde sakatlanınca finalde oynayamayacağı için...


 

 

 

Sayfa Yükleniyor...