Fildişi maçına ‘Ebola’ vetosu

Yaya Toure ve Gervinho gibi yıldızların yer aldığı Fildişi Sahili’nin Sierra Leone ile Afrika Kupası elemelerindeki maçı Ebola salgın nedeniyle tehlikede

NTV Spor 27.08.2014 - 13:36
Fildişi maçına ‘Ebola’ vetosu

Afrika'daki Ebola salgını futbolu da olumsuz etkiliyor. Fildişi Sahili Futbol Federasyonu, Eylül'de Sierra Leone'yi ağırlayacakları karşılaşma için hükümetten erteleme veya yer değişikliği talebi geldiğini açıkladı.

Fildişi Sahili, Ebola virüsünün etkilediği ülkeler olan Sierra Leone, Gine, Liberya ve Nijerya'ya ve bu ülkelerden seyahat kısıtlaması uyguluyor. Futbol Federasyonu Sözcüsü Eric Kacou, hükümetin 6 Eylül'deki maç için Sierra Leone Milli Takımı'nın ülkenin en büyük şehri Abidjan'a gelmesine onay vermediğini söyledi.

Afrika Futbol Konfederasyonu (CAF) da Gine ve Sierra Leone'nin ev sahibi olduğu maçları en az Eylül ortasına kadar ülkede oynamasına izin vermiyor. Gine 6 Eylül'deki Togo maçını Fas'ta oynayacağını açıklamıştı. Kongo Cumhuriyeti ise 6 Eylül'de Nijerya ile deplasmanda oynayacağı maçın tarafsız sahaya alınmasını istiyor.

 


 

Sayfa Yükleniyor...