"Türk futbolu kirlidir"

Trabzonspor, internet sitesinden yayımlanan açıklamada, Fenerbahçe'nin 2010-2011 sezonunda şike ile Trabzonspor'un gasp ettiği öne sürüldü.

NTV Spor 30.08.2014 - 12:43
"Türk futbolu kirlidir"

Futbol Federasyonu'nun ceza vermek yerine usulsüz ve etik dışı uygulamalara başvurduğunu belirtilen açıklamada "Federasyon, şikeyi yok edemese de şikenin cezasını ve ahlakı yok etme amacına ulaşmıştır" denildi.

UEFA Disiplin Kurulu, UEFA Temyiz Kurulu ve CAS'a göre Fenerbahçe'nin şike suçlusu olduğunun ifade edildiği açıklamada "Federasyonumuz, CAS kararını uygulamamakta ve UEFA Statüsü'nden doğan üyelik yükümlülüğünü ihlal etmektedir" denildi.
 
"ŞİKE DÜZENİ VE DESTEKÇİLERİ"    
TFF ve Başkan Yıldırım Demirören'e yönelik sert eleştirilere yer verilen açıklamada, "Türk futbol sisteminin tek hedefi şike yapanlara ceza verilmesini engellemek ve masum olanı mağdur etmektir" ifadesine yer verildi.

Medyanın bir bölümünün de basın etiğini bir kenara bırakarak, hukuksuzluğa ve ahlaksızlığa destek verdiğinin öne sürüldüğü açıklama, "Şikeden sorumlu olan Fenerbahçe ve diğer kulüpler hala küme düşürülmemişlerdir. Süper Lig'de bulunmaması gereken kulüpler, gayrimeşru kazançlar elde etmektedirler. Şike yapan şahıslar halen yönetici, futbolcu ve teknik direktör olarak faaliyet göstermektedir. Bu nedenle, Trabzonspor Kulübü, konu hakkındaki endişe ve taleplerini içeren bir yazıyı dün UEFA ve FIFA ile paylaşmıştır. Trabzonspor, kökleri Trabzon'da olan, dalları dünyayı kucaklayan bir çınardır. Trabzonspor popüler olanı değil, doğru olanı yapmakla mükelleftir. Trabzonspor maddi menfaatleri değil, ahlaklı olanı savunmakla mükelleftir. Trabzonspor bu yolda bedel ödemiştir, daha fazlasını ödemeye de hazırdır" ifadeleriyle sona erdi.

Sayfa Yükleniyor...