Cenk'in galibi Beşiktaş!

Arsenal’e elenerek Şampiyonlar Ligi’ne veda eden Beşiktaş, ligde sezonun ilk haftasında Mersin İdman Yurdu’nu deplasmanda 1-0 yendi. Kara Kartal’a, zeminin bozukluğu nedeniyle iki ekibin de birer fire verdiği maçta galibiyeti getiren golü Cenk Tosun kaydetti.

NTV Spor 30.08.2014 - 23:49
Cenk'in galibi Beşiktaş!

Şampiyonlar Ligi play-off turunda Arsenal'e elenen Beşiktaş, ligde Mersin İdman Yurdu deplasmanında çıktığı maçla 2014-2015 sezonuna “Merhaba” dedi.

1-0 kaybedilen maçın ardından Londra'dan Mersin'e geçen siyah-beyazlılar, iki şehir arasındaki yaklaşık 15 derecelik sıcaklık farkının yarattığı etkiyle sahaya çıktı.

Bir sezon aradan sonra Spor Toto Süper Lig'e dönen Güney ekibi ise, 2013 Akdeniz Oyunları için yapılan ve geçen sezonun sonunda kullanmaya başladığı yeni stadında ilk kez bir Süper Lig maçındaydı.

Geçtiğimiz sezonunun son haftasındaki Gençlerbirliği mücadelesinde gördüğü kırmızı kart nedeniyle 2 maç cezası bulunan Oğuzhan'dan yoksun çıkan Beşiktaş'ta sol dizindeki sakatlık nedeniyle yeni transfer Demba Ba ile kaleci Tolga Zengin de yoktu.

Ev sahibi ekipte ise Adem Güven, Eren Tozlu ve Güven Varol sakatlıkları nedeniyle kadroya alınmadı.

İki takımın saat 21.45'te 33 dereceye varan sıcaklık; yüzde 67 oranındaki nemin yanısıra zorlandığı bir başka etken de sahanın zeminiydi. Bozuk zemin, henüz ilk 30 dakikada iki takımın da birer oyuncu değişikliğine gitmesine neden oldu. Beşiktaş'ta Veli, Mersin İdman Yurdu'nda ise Oktay Delibalta zemin nedeniyle sakatlanıp dışarı çıktı.

Hal böyle olunca da özellikle maçın ilk 30 dakikalık bölümü; iki kaleci Cenk ve Nihat için “rahat” geçti.

Gol dakika 43'te Beşiktaş'tan geldi... Mersin İdman Yurdu ceza alanında oluşan karambolde topla buluşan Almanya Köln doğumlu Gökhan Töre sol ayağıyla içeri doldurdu. Almanya Wetzlar doğumlu Cenk Tosun kafayla topu ağlara yolladı. İlk kez 11'de sahaya çıkan yeni transfer Cenk Tosun böylece Beşiktaş formasıyla ilk resmi golünü atmış oldu.

İlk yarı 1-0 Beşiktaş'ın üstünlüğüyle sonuçlandı.

İkinci devreye temposunu yükselterek başlayan Mersin İdman Yurdu; Futacs ve Nakoulma'nın inisiyatif almasıyla Beşiktaş kalesini yokladı.

48'de Beşiktaş'ta Necip'in pasıyla ceza sahasında sağ çaprazda topla buluşan Cenk'in şutunda kaleci Nihat başarılıydı.

57'de hızlı gelişen Mersin İdman Yurdu atağında sağ kanatta topla buluşan Pedriel'in ortasında, ön direkte buluşan topla Futacs'ın şutu dışarı çıktı.

58'de Tita'nın oyuna girmesiyle biraz daha hızlanan ev sahibi, 64'te  Gökhan Töre'nin kaptırdığı topla etkili bir kontratağa kalktı. Nakoulma'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Futacs, ceza sahası içerisine girdikten sonra şutunu çekti; top kaleci Cenk'ten döndü.

Oyuna ikinci yarı dahil olan Beşiktaşlı Kerim Frei, 80'de önemli bir pozisyondan yararlanamadı. Driplingle rakiplerini ekarte ederek ceza sahasına giren Kerim'in karşı karşıya vuruşunda kaleci Nihat başarılıydı.

85'te bu kez kaleci Nihat ile karşı karşıya kalan Beşiktaşlı, Cenk'ti. Sağ çaprazdan ceza sahasına inen Cenk7in sol ayağıyla vuruşunu yine Nihat çıkardı.

86'da üst üste gelişen iki Mersin İdman Yurdu atağında Beşiktaş kalecisi Cenk kalesini gole kapadı.

89'da yine Cenk'in şutunda yine Nihat kalesinde duvar ördü.

93'te İsmail Köybaşı'nın uzaktan etkili şutunda gole izin vermeyen yine kaleci Nihat'tı.

Karşılaşma Beşiktaş'ın 1-0'lık galibiyetiyle sonuçlandı.

MERSİN İDMANYURDU: 0 - BEŞİKTAŞ: 1
Stat:
Mersin Stadı
Hakemler: Tolga Özkalfa, Adil Sinem, Ali Saygın Ögel
Mersin İdmanyurdu: Nihat, Serkan, Servet, Enes, Vederson, Sadiku, Murat (Dk. 58 Tita), Oktay (Dk. 31 Khalili), Suarez (Dk. 77 Sinan), Nakoulma, Futacs
Beşiktaş: Cenk, İsmail, Sivok, Gökhan (Dk. 81 Franco), Veli (Dk. 28 Necip) , Olcay (Dk. 60 Kerim), Mustafa, Hutchinson, Ersan Adem, Cenk, De Motta
Gol: Dk. 43 Cenk (Beşiktaş)
Sarı kartlar: Dk. 53 Enes, Dk. 91 Nihat (Mersin İdmanyurdu), Dk. 19 İsmail, Dk. 58 Necip (Beşiktaş)

Sayfa Yükleniyor...