"Önce Bursa, sonra Avrupa"

Ozan Tufan, A Milli Takım’ın Danimarka’yı 2-1 yendiği hazırlık maçında gol atarak ülke futbolunun gündemine geldi. Sakatlığı sebebiyle 2 yıl futbol oynamayan Ozan Tufan, 19 yaşında olmasına rağmen Türkiye Futbol Direktörü Fatih Terim'in güvendiği isimler arasında yer alıyor.

NTV Spor 04.09.2014 - 14:09
"Önce Bursa, sonra Avrupa"

A Milli Takım'ın deplasmanda Danimarka'yı 2-1 mağlup ettiği hazırlık maçında 90+2'de galibiyet golünü atan 19 yaşındaki Ozan Tufan, Fatih Terim döneminde Milli Takım'da genç oyuncuların daha çok şans bulacağı görüşünde.

TFF Tam Saha Dergisi'nin ağustos sayısına konuşan Ozan Tufan; teknik direktör Fatih Terim ve Bursaspor'daki eski hocası İrfan Buz'dan övgüyle bahsetti. 19 yaşındaki futbolcu, "Fatih Terim gençlerle çok ilgileniyor. A Milli Takım'da daha fazla genç oyuncunun oynayacağını düşünüyorum" şeklinde konuştu. İlk olarak Terim'in kendisine orta alanda şans verdiğini dile getiren 19 yaşındaki oyuncu "Orta sahada çizgi oyuncusuna göre oyunu daha geniş görüyorsunuz, her yere çıkabiliyorsunuz. Bundan keyif alıyorum" dedi.

Ozan Tufan, Bursaspor'un UEFA Avrupa Ligi'nde oynadığı Kups Kuopio maçında gol atarak "Avrupa kupalarında gol atan en genç oyuncu" unvanını kazanmıştı. Geçen sezon Christoph Daum'un kendisiyle yeterince ilgilenemediğini dile getiren genç oyuncu, "İrfan Buz geldiğinde, beni tüm maçlarda oynatacağını söyledi. O takımın başına geçtiğinde rahatladım" diye konuştu.
Ozan öncelikle Bursaspor'da yerini garantilemek istediğini, daha sonra Avrupa'ya açılmayı hedeflediğini söyledi.

Sayfa Yükleniyor...