Gündem sistem değişikliği!

UEFA, elit teknik direktörler zirvesinde iki önemli konuyu masaya yatırdı. Eski Manchester United Menajeri Alex Ferguson'ın başkanlığında yapılan zirvede, kura sisteminde yapılması öngörülen değişiklikler ve deplasman golü kuralı tartışıldı.

NTV Spor 05.09.2014 - 17:43
Gündem sistem değişikliği!

NTVSPOR.NET DAHA ÖNCE YAZMIŞTI

UEFA, İsviçre'nin Nyon kentinde düzenlediği zirvede Avrupa'nın en iyi kulüplerinin teknik direktörlerini bir araya getirdi. Eski Manchester United Menajeri Sir Alex Ferguson'ın başkanlığında yapılan zirvede iki önemli gündem maddesi tartışıldı.

Bunlardan ilki, Şampiyonlar Ligi kura sisteminde yapılması öngörülen sistem değişikliğiydi.

Mevcut sistemde, takımlar, Şampiyonlar Ligi'ndeki 5 yıllık istatistiklerine bakılarak paylaştırılıyordu. Örneğin bu sezon, Manchester City ve Juventus kuraya ikinci torbadan katılmıştı. Ancak öngörülen yeni sistemde UEFA, turnuvanın en iyi takımlarının grup aşamasında karşı karşıya gelmesini engellemek istiyor.  Buna göre, birinci torba, takımların UEFA sıralamasındaki ilk 7 ülke şampiyonları ve son Şampiyonlar Ligi şampiyonundan oluşturulacak. Böyle bir değişikliğin gereksiz olduğunu söyleyen Sir Alex Ferguson, yeni kurala sıcak bakmadığını belirtti.

FERGUSON: DEPLASMAN GÖLÜ ARTIK BELİRLEYİCİ OLMUYOR
Nyon'daki zirvede tartışılan bir diğer konu da deplasman golü kuralı oldu. Ferguson, deplasmanda atılan golün daha değerli olmasının eskisi kadar belirleyici olmadığını savundu.

Ferguson, “Eskiden saha koşulları farklıydı. Günümüzde hepsinin standartları çok yüksek. Dolayısıyla top sürmek 30 yıl öncesiyle aynı değil. Ayrıca bu kural, konuk ekibi gol atmaya teşvik etmekten çok ev sahibi takımı, kontra-atak golü yeme korkusuyla defans yapmaya zorluyor” dedi.

Alex Ferguson, sarı kart kuralıyla ilgili de konuştu. Daha önce UEFA Başkanı Michel Platini, sarı kart gören bir oyuncunun, 10 - 15 dakika süreyle saha kenarına gönderilmesinin, hali hazırdaki uygulamadan çok daha etkili sonuç vereceğini söylemişti. Ferguson ise, her sarı kart pozisyonunun aynı olmadığını ve yeni kuralın, daha fazla tartışma yaratacağını savundu.

Sayfa Yükleniyor...