Terim'in İzlanda kurgusu hazır!

2016 Avrupa Şampiyonası Elemeleri’nde yarın İzlanda'ya konuk olacak A Milli Futbol Takımı, İskoçya'daki kampını tamamladı. Son çalışmada maçın taktik denendi. Teknik Direktör Fatih Terim, 3'lü savunma kurgusu üzerinde duruyor.

NTV Spor 07.09.2014 - 23:08
Terim'in İzlanda kurgusu hazır!

A Milli Futbol Takımı, İskoçya'da hazırlandığı İzlanda maçının son idmanını yaptı. Reykjavik yolculuğu öncesi yapılan çalışmaya kadroda yer alan tüm oyuncular katıldı.

İzlanda maçının taktiğinin denendiği antrenmanda teknik direktör Fatih Terim, ilk olarak üçlü savunma kurgusunu Hakan Balta, Ömer ve Mehmet Topal'dan oluşturdu. Orta sahada Gökhan-Selçuk-Emre-Arda-Olcay ve Caner'i görevlendiren tecrübeli teknik adam, forvette Burak Yılmaz'ı oynattı.

Çalışmayı sık sık durduran Terim, ikinci bölümde Mehmet Topal'ın yerine Ersan'ı, orta sahada ise Olcay'ın yerine Olcan'ı denedi.

Futbolcularına İzlanda karşısında dönen topları mutlaka almaları gerektiğini söyleyen Terim, "Rakibe baskıyı 90 dakika sürdürmemiz gerekiyor. Yaptığımız ataklar ve rakibin ataklarında dönen topları mutlaka almalıyız. Hızlı oyun maçın şifresi olacaktır" ifadelerini kullandı.

Taktik provanın ardından duran top çalışması yapıldı. Kanatlardan yapılan ortalarda savunma ve hücum organizasyonları denendi.

Antrenmanı izleyen yaklaşık 100 kadar taraftar çalışma sonrasi Fatih Terim ve oyunculara yoğun ilgi gösterdi.
     
Bu arada Türkiye'nin Edinburgh Başkonsolosu Semih Lütfü Turgut, Türkiye Futbol Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Fethi Heper ve Türk Hava Yolları (THY) Edinburgh Müdürü Serhat Sarı da antrenman sahasında milli takımın son idmanını izlediler.
     
Ay-yıldızlı takım bugün 14.30'da Edinburgh'dan İzlanda'nın başkenti Reykjavik'e geçecek ve 9 Eylül Salı günü 21.45'te Laugardalsvöllur Ulusal Stadı'nda İzlanda Milli Takımı ile karşılaşacak.

İLK 11 ŞEKİLLENDİ
Fatih Terim, İzlanda karşısıdaki ilk 11'ini şekillendiriyor.

Milli Takım Direktörü Terim, İzlanda maçı öncesi gerçekleştirilen İskoçya kampında ilk 11'ni büyük oranda belirledi.

Tecrübeli teknik adam 4 gün süren Ada kampında farklı oyuncu tercihleri ve farklı sistemler denedi. Terim kampın son antrenmanında as takım olarak çalıştırdığı 11'de kalede Onur, defans üçlüsünde Hakan Balta, Mehmet Topal, Ömer, orta sahada Gökhan-Selçuk-Emre-Arda-Olcay-Caner, forvette ise Burak Yılmaz'a forma verdi. Antrenman sırasında Olcay yerine Olcan, Mehmet yerine de Ersan'ı as takımla oynatan Fatih Terim, sadece bu iki pozisyonda kararsızlık yaşıyor.

Forvette Burak, orta sahada Arda, Selçuk, Emre, Caner ve Gökhan, defansta ise Hakan ve Ömer'in büyük ihtimalle 11'de şans bulmaları beklenirken, defansta Ersan veya Mehmet, orta sahada ise Olcay veya Olcan İzlanda karşısında 11'de yer alacaklar.

        
    

Sayfa Yükleniyor...