ÖGG 108. dönem soruları ve cevapları açıklandı mı? ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖGG sınav sonuçları ve cevap anahtarı için araştırmalar başladı. 27 Nisan cumartesi günü 108.dönem Özel Güvenlik Temel Eğitimi ve 84. Yenileme Eğitimi sınavları düzenlendi. Adaylara sınavlarda 100 soru yöneltilirken soruların doğru cevapları “ ÖGG soruları ve cevap anahtarı” ile belli olacak. Adaylar cevap anahtarına egm.gov.tr adresinden ulaşabilecek. Sınavın değerlendirmesi yapılırken yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemeyecek. Sınav kılavuzunda ise sonuçların erişime açılacağı tarih yer aldı. Peki ÖGG 108. dönem soruları ve cevapları açıklandı mı? ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, kılavuzda yer alan bilgiler…

Haber Merkezi - NTV Spor 27.04.2024 - 15:20
Son Güncelleme: 27.04.2024 - 15:20
ÖGG 108. dönem soruları ve cevapları açıklandı mı? ÖGG sınav sonuçları ne zaman açıklanacak?

ÖGG sınav sonuçları için heyecanlı bekleyiş başladı. Temel eğitim sınavına katılan adaylar sınav puanı hesaplaması yapabilmek için ÖGG soruları ve cevap anahtarının erişime açılacağı tarihi merak ediyor. ÖGG sınavlarında değerlendirme yapılırken yanlış cevaplar doğru yanıtları etkilemeyecek. Emniyet Genel Müdürlüğü ÖGG sınav sonuçları .gov.tr adresinden erişime açılacak. Adaylar T.C. kimlik numarası, sınav adı ve güvenlik koduyla sonuçlara erişim sağlayabilecek. Peki 108. dönem ÖGG soruları ve cevap anahtarı açıklandı mı? ÖGG 108. temel eğitim sınavı sonuçları ne zaman açıklanacak? İşte, ÖGG sınav sonuçlarıyla ilgili son gelişmeler…

108. DÖNEM ÖGG SORULARI VE CEVAP ANAHTARI AÇIKLANDI MI?

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde 27 Nisan cumartesi günü gerçekleştirilen ÖGG soruları ve cevapları henüz erişime açılmadı.

ÖGG soruları ve cevap anahtarının 29 Nisan Pazartesi günü erişime açılması bekleniyor. Konuyla ilgili resmi açıklama geldiğinde detaylar eklenecektir.

ÖGG SINAV SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

2024 yılında 108. Temel Eğitim Özel Güvenlik Görevlisi ve 84. Yenileme Eğitimi Sınav 27 Nisan tarihinde düzenlendi.

Kılavuzda yer alan bilgiye göre ÖGG sınav sonuçları 17 Mayıs 2024 tarihinde erişime açılacak.

Adaylar T.C. kimlik numarası, sınav adı ve güvenlik kodu bölümlerini doldurarak katıladıkları sınavın sonuçlarını öğrenebilirler. Sınav sonuçları ekranında adayların sınavdan elde ettikleri toplam puan ve doğru-yanlış cevap sayıları yer almaktadır.

ÖGG SINAV DEĞERLENDİRMESİ

Özel Güvenlik Görevlisi sınavlarında değerlendirme işlemlerinde yanlış cevap doğru cevabı etkilemeyecektir. Sınava katılan ve optik cevap formlarında bir soru için birden fazla şıkkı işaretleyen adayların o soru için verilen cevabı geçersiz sayılacaktır.

Sınav kurallarını ihlal ettiği tespit edilen kursiyerlerin sınavı geçersiz sayılacak ve yapacakları itirazlar kabul edilmeyecektir.

Sınavda adaylara 100 adet çoktan seçmeli soru sorulacaktır. Her bir soru bir puan olmak üzere değerlendirme 100 puan üzerinden olacaktır.

Silah farkı sınavına giren adaylar için 25 adet çoktan seçmeli silah bilgisi sorusu sorulacaktır. Silah farkı eğitimi almış olan adaylar sadece silah bilgisi sorularını cevaplayacaktır. Değerlendirme her bir soru iki puan olmak üzere 50 puan üzerinden yapılacaktır.

Sayfa Yükleniyor...