Hiç Mesut değil!

Arsenal’in Dortmund’a 2-0 kaybettiği maçta sahanın en kötü ismi olduğu için eleştirilen Mesut Özil için eski futbolcu Michael Ballack “Başı hep önde. Vücut dili bir türlü düzelmiyor. İniş çıkış yaşayabilir kariyerinde. Ama bununla mücadele etmesi, bir reaksiyon göstermesi gerek” yorumunu yaptı.

NTV Spor 18.09.2014 - 12:27
Hiç Mesut değil!

Arsenal'in Borussia Dortmund deplasmanında 2-0 kaybettiği maçın ardından İngiliz ekibinin en kötülerinden olan Mesut Özil'deki düşüş dikkat çekiyor. Almanya'daki maçta sevdiği bölge olan merkez yerine sağ kanatta görevlendirilen Mesut, 62'nci dakikada menajer Arsene Wenger tarafından kenara alınmıştı. İngiliz ve Alman medyasının değerlendirmelerinde en kötü notları alan Mesut Özil için maçı Sky Sports'ta yorumlayan Michael Ballack'ın tespitleri dikkat çekiciydi:

“Mesut'a ne oluyor bilemiyorum. Bu işin arkasında mutlaka bir şeyler olmalı. Başı hep önde. Vücut dili bir türlü düzelmiyor. Üstelik cebinde bir ‘Dünya Şampiyonu madalyası' taşımasına rağmen. Real Madrid'den Arsenal'e gidişinin ardından son 1 yılda ona neler olduğunu anlayamıyorum.”

“REAL MADRİD'DE KALMAYA ÇALIŞMALIYDI”
Ballack şöyle devam etti: “Kariyerinde inişler-çıkışlar olabilir. Bu herkesin başına gelebilir. Ama kişi bununla mücadele eder. Mesut eleştiriliyor çünkü formda değil. Ama buna bir tepki de göstermiyor. Onun gibi bir futbolcunun, bu yeteneklere sahip bir futbolcunun reaksiyon göstermesi gerekir. Mesut savaşçı ruhu ve vücut diliyle hiç böyle biri olamadı. Belki de zayıf noktası da bu. Özellikle teknik ve oyun görüşü özelliklerini sahaya yansıtamadığı bugünkü gibi durumlarda... Bence Mesut gibi bir oyuncu o yetenekleriyle Real Madrid'de daha uzun kalmak için çaba göstermeliydi.”

“SAVUNMA YAPMAYI ÖĞRENMELİ”
Michael Ballack bundan sonrası için de şu yorumları yaptı:

“Arsene Wenger, oyuncularının özelliklerini, güçlü yanlarını iyi bilir. Mesut Özil'i de en iyi nerede kullanacağının farkındadır. Özil'in takıma en çok 10 numara pozisyonunda katkı vereceğini düşündüğünde orada görevlendirir. Gençliğinde Schalke'de, Werder'de yaş olarak ve futbol olarak büyürken genelde merkez orta saha oynuyordu. Kendini en iyi hissettiği bölge orası. Ama kanatlarda da iyi oynayabilmeli. Özellikle nasıl savunma yapılır öğrenmeli. Kanatlarda savunma da yapmak zorunda.”


 

Sayfa Yükleniyor...