Aziz Yıldırım tarih yazdı!

Aziz Yıldırım, en uzun süre Fenerbahçe başkanlığı yapan isim olarak tarihe geçti. Önceki rekor 6 bin 58 gün ile Şükrü Saracoğlu'na aitti.

NTV Spor 18.09.2014 - 12:55
Aziz Yıldırım tarih yazdı!

Aziz Yıldırım, Fenerbahçe Kulübü'nde en uzun süre görev yapan başkan olarak kulüp tarihine geçti. Yıldırım rekoru, 6 bin 58 gün başkanlık yapan Şükrü Saracoğlu'ndan aldı.

15 Şubat 1998'deki Genel Kurul'da Vefa Küçük'ü yalnızca 1 oy farkla geçerek başkanlık koltuğuna oturan Yıldırım, o günden beri görevini sürdürüyor. Yıldırım başkanlığı süresince iki kez istifa etse de, camianın baskısı ve desteğiyle görevine devam etmişti.

Aziz Yıldırım, en uzun süre görevde kalmasının yanı sıra kulüp tarihinin en fazla şampiyonluk gören başkanı... Yıldırım'ın 16 yıllık iktidarında sarı lacivertliler 6 Süper Lig şampiyonluğu yaşadı. Fenerbahçe bu süreçte voleybolda Dünya ve Avrupa şampiyonluğu, erkek basketbolunda 5 lig şampiyonluğu, kadın basketbolunda ise üst üste 8 şampiyonluk yaşadı.

Aziz Yıldırım döneminde sportif başarıların yanı sıra, tesisleşmede önemli adımlar atıldı. Şimdiki adıyla Şükrü Sacaroğlu Stadı yenilenirken, basketbol takımlarının maçlarını oynadığı Ülker Sports Arena ile Topuk Yaylası ve Ankara tesisleri  kulübe kazandırıldı.

Sayfa Yükleniyor...