Kaptan üçlük attı!

Fenerbahçe gergin maçta Gaziantepspor'u Emre'nin penaltı golüyle geçti, 3 puanı kaptı! Sarı lacivertliler, ikinci yarısı Emre-Emenike ve taraftar-Emenike gerginliğine sahne olan maçta rakibini 82. dakikada Emre'nin penaltıdan attığı golle 1-0 yendi. Fenerbahçe bu galibiyetle puanını 7'ye yükseltti.

NTV Spor 21.09.2014 - 21:57
Kaptan üçlük attı!

Ligin ilk haftasında Kadıköy'de Kardemir Karabükspor'u 3-2 mağlup eden Fenerbahçe, ikinci haftada Trabzonspor deplasmanında 0-0 berabere kalmıştı. Misafir Gaziantepspor da rakibiyle aynı performansı çizmiş ve ilk haftada deplasmanda Sivasspor'u 2-1 mağlup edip, ikinci haftada sahasında Erciyesspor ile 2-2 berabere kalmıştı. Kısacası Kadıköy'deki mücadele iki takımın da kazanıp mümkünse ligde liderlik koltuğuna oturmayı amaçladığı bir mücadeleydi.

İki takım arasında geçmiş oynanan maçlara bakıldığında Fenerbahçe'nin ezici üstünlüğü göze çarpıyordu. Sarı lacivertliler son 7 maçı da kazanmış hatta İstanbul'daki 28 maçta rakibine sadece 1 kez yenilmişti.
 
Volkan Demirel'in cezası, Meireles ve Egemen'in de sakatlığı nedeniyle kadroda yer alamadağı Fenerbahçe'de Teknik Direktör İsmail Kartal takımını sahaya Mert - Gökhan, Bekir, Alves, Caner - Mehmet Topal, Emre, Diego - Kuyt, Sow, Emenike 11'iyle sürdü.
 
Diğer yanda ise yine as kalecisinden yoksun bir takım vardı. Karcemarskas'ın sakatlığı nedeniyle kaleyi Eray'a teslim eden Teknik Direktör Okan Buruk, kalan dizilişi ise Koray, Arokoyo, El Yasa, Şenol - Chico, Binya - İbrahim Akın, Mustafa Durak, Oğulcan - Muhammet Demir şeklinde belirlemişti.

Maçta ilk tehlikeyi konuk ekip yarattı. 2. dakikada İbrahim Akın ceza sahasının dışından vurdu, top, Alves'e çarparak köşeye yöneldi. Kaleci mert Günok kontrpiyede kalmasına rağmen zor da olsa iyi uzandı ve topu kornere çelerek kalesini golden korudu. 2 dakika sonra ve ardından 13. dakikada Mehmet Topal'ın uzaktan kaleyi yokladığı şutlar ise etkisiz kaldı ve auta çıktı.

Orta alan mücadelesi şeklinde geçen maçta Fenerbahçe önde oynamasına rağmen ilk 15 dakika beklenen baskıyı kuramadı. Gaziantep ise topu aldığında hızlı ve kalabalık çıkmayı denedi.
 
16. dakikada Gaziantepspor bir kez daha etkili geldi. Sağ kanatta topla buluşan İbrahim Akın takım arkadaşı Muhammet Demir ile güzel bir verkaç yapıp bir anda savunma arkasına sarktı. Sağ çaprazda ayağının içi ile uzak köşeye şık bir vuruş deneyen İbrahim Akın'ın şutu zamanında müdahale eden Bekir'e çarpıp dışarı çıktı.

19. dakikada bu kez Fenerbahçe gole yaklaştı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahasında topla buluşan Diego müsait durumda olmasına rağmen ayağındaki topun kontrolünü kaybetti. Savunmanun müdahale ettiği top ceza sahası dışındaki Mehmet Topal'a geldi. Mehmet Topal'ın o ana kadarki 3. ceza sahasından şut denemesinde de top dışarı çıktı.
 
Karşılıklı pozisyonlar sürüyordu maçta. 23. dakikada hızlı gelişen Gaziantepspor kontra atağında sol çaprazda topla buluşan Mustafa Durak içeri doğru katettikten sonra sağ ayağı ile uzak köşeye etkili bir şut çekti ancak kaleci Mert Günok başarılı bir kurtarış daha yaptı.
 
25'te ceza sahası dışından rakip kaleyi yoklama sırası Diego'daydı. Sol çaprazda topla buluşan yıldız oyuncu, topu kontrol ettikten sonra beklenmedik bir anda çok etkili bir şut çekti ancak top yandan dışarı çıktı.
 
Topla oynamada rakibini ikiye katlayan ve giderek rakip kalede daha fazla görünmeye başlayan Fenerbahçe ilk yarıdaki en ciddi fırsatını 29. dakikada yakaladı. Sağ kanatta topla buluşan Gökhan Gönül rakiplerinden hızla sıyrıldıktan sonra sıfıra inip ceza sahası içinde boş durumdaki arkadaşı Emmanuel Emenike'ye pasını çıkardı. Emenike'nin yakın mesafeden çektiği şut, kaleci Eray Birniçan tarafından başarılı bir şekilde kurtarıldı.
 
33. dakikada bu kez Emre Belözoğlu sol kanatta Binya'dan güzel sıyrılıp şutunu çekti ama şut yandan dışarı çıktı.

Çok adamla kontratak yapmaya çalışan Gaziantepspor, kaybedilen toplarda "ava giderken avlanma tehlikesi yaşıyordu. 37'de yine hızlı gelişen Fenerbahçe atağında sağ kanatta topla buluşan Dirk Kuyt pasını ceza sahası dışında bulunan Emre Belözoğlu'na aktardı. Ama Emre'nin ceza sahası dışından çektiği şut savunmaya çarpıp oyun alanını terk etti.
 
41. dakikada Caner Erkin'in ortasıyla ön direkte buluşan Kuyt'ın kafa vuruşu doğrudan dışarı çıktı.

45. dakikada Gökhan Gönül'ün ceza alanı dışından vuruşunda, kaleci Eray Birniçan üzerine gelen topu iki hamlede kontrol etti.
     
Karşılaşmanın ilk yarısı, 0-0 berabere tamamlandı.

Maçın ikinci yarısına iki takım da aynı 11'lerle başladı.
 
48. dakikada ceza sahası dışında topla buluşan Diego, sol çaprazda topu sol ayağına alıp kaleyi denedi ancak top savunmaya çarpıp dışarı çıktı. Köşe vuruşunda Diego ortasını ceza sahası dışında müsait durumda bulunan arkadaşı Emre Belözoğlu'na yaptı. Emre Belözoğlu'nun yaptığı şık vuruş yandan dışarı çıktı.
 
52. dakikada Gaziantepspor gole çok yaklaştı! Sol kanattan kazanılan köşe vuruşunda İbrahim Akın ön direğe doğru sert bir kesme orta yaptı. Topu iyi takip eden Chico'nun yaptığı kafa vuruşunu kaleci Mert Günok iki hamlede kontrol etti.
 
Ardından Kadıköy'de ilginç olaylar yaşandı. Emre, bir pozisyonda Emenike'nin topuk pası yapmasına tepki gösterdi. Tepkiye tribünler de eşlik etti ve Emenike per pozisyonda ıslıklanmaya başladı. Emenike de tepkilere jestlerle karşılık verince gerilim iyice arttı. Fenerbahçeli futbolcular ve kenar yönetimin sakinleştirme çabaları gerilimi biraz düşürse de İsmail Kartal, Emenike'yi oyundan aldı.

64'te Fenerbahçe gole bir kez daha çok yaklaştı. Sağ kanatta topla buluşan Alper Potuk'un ortasında Sow'un müsait durumda yaptığı kafa vuruşu direğin bir karış yanında dışarı çıktı.
 
Tribünlerin beklediği gol 82. dakikada geldi. Sağ kanatta topla buluşmak isteyen Gökhan Gönül ceza sahası içinde bir anda rakibi Şenol Can ile girdiği mücadelede yerde kaldı ve hakem Ali Palabıyık penaltıya karar kıldı. Topun başına geçen Emre Belözoğlu'nun vuruşunda kaleci Eray Birniçan köşeyi bilip uzansa da topu çelemedi ve Fenerbahçe 1-0 öne geçti.

Kalan dakikalarda Gaziantep beraberlik golü bulmak, Fenerbahçe de üstünlüğünü korumak için çabaladı ve sarı lacivertliler amacına ulaşarak mücadeleyi 1-0 kazandı. Sarı lacivertliler 7 puan ve averajla Akhisar'ın ardından 2. sıraya yerleşirken, ilk yenilgisini alan konuk ekip 4 puanda kaldı.

FENERBAHÇE: 1 - GAZİANTEPSPOR: 0
Stat: Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu
Hakemler: Ali Palabıyık, Mehmet Cem Satman, Ekrem Kan
Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Emre Belözoğlu, Kuyt, Diego (Dk. 59 Alper Potuk), Sow (Dk. 83 Selçuk Şahin), Emenike (Dk. 59 Webo)
Gaziantepspor: Eray Birniçan, Koray Arslan, Arokoyo, Elyasa Süme, Şenol Can, İbrahim Akın, Binya (Dk. 83 Chibuike), Chico, Mustafa Durak, Oğulcan Çağlayan (Dk. 78 Camara), Muhammet Demir (Dk. 73 Muhamed İldiz)
Gol: Dk. 82 Emre Belözoğlu (Penaltıdan) (Fenerbahçe)
Sarı Kartlar: Dk. 34 Elyasa Süme, Dk. 76 Eray Birniçan, Dk. 81 Şenol Can, Dk. 84 Mustafa Durak (Gaziantepspor), Dk. 58 Bekir İrtegün, Dk. 79 Emre Belözoğlu, Dk. 90+2 Gökhan Gönül (Fenerbahçe)

Sayfa Yükleniyor...