Bu gidişle TrabZor!

Sezona 21 transfer yaparak giren Trabzonspor, deplasmanda İstanbul Başakşehir ile 1-1 berabere kaldı. Ligin yeni ekibi Edin Visca ile öne geçti, bordo mavililer beraberliği 90+4’te Cardozo’nun penaltısıyla kurtarabildi. Ligdeki ilk golünü 3. haftada bulan Trabzonspor 3. maçında da 1 puana razı oldu. Bu arada Trabzonspor Teknik Direktörü Halilhodzic’in hakeme itirazdan atıldığı maçta, bir taraftar da sahaya girdi...

NTV Spor 22.09.2014 - 21:01
Bu gidişle TrabZor!

Bir klişeye sığınacak olursak, sezon öncesinde “transfer şampiyonu” kuşkusuz Trabzonspor...

Mustafa Reşit Akçay ile başlayıp Hami Mandıralı ile bitirdiği geçen sezonu 53 puanla 4. sırada tamamlayan bordo-mavili ekip, yaz döneminde 21 transfere imza attı. Takımın başına da Vahid Halilhodzic getirildi.

Ancak UEFA Avrupa Ligi'ndeki 2 galibiyet, 1 beraberliğe rağmen Trabzonspor, Spor Toto Süper Lig'e pek de beklediği gibi başlayamadı. Karadeniz ekibi ligde ilk 2 maçından da 0-0'lık beraberlikle ayrıldı. Bunlardan biri Avni Aker'deki Fenerbahçe karşılaşmasıydı.

Trabzonspor'un 3. haftadaki rakibi ise 1 sezon aradan sonra lige ama farklı isimle dönen İstanbul Başakşehir'di. Takımın başına yeniden Abdullah Avcı'yı getiren İstanbul ekibi; PTT 1. Lig'de şampiyon olan kadrosunun savunma ve hücum hattına önemli takviyeler yaptı.

CARDOZO İLK KEZ KADRODA
Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic, Başakşehir Fatih Terim Stadı'ndaki maça Onur, Zeki Yavru, Papadopoulos, Belkalem, Musa Nizam, Constant, Medjani, Fatih Atik, Mehmet Ekici, Waris, Sefa Yılmaz'dan oluşan 11 ile çıktı. Ligdeki ilk 2 maçta kadroya alınmayan Oscar Cardozo bu kez kulübedeydi. Yatabare'nin de sakatlığında Sefa Yılmaz forvetteydi.

İstanbul Başakşehir'in 11'i ise Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın, Epureanu, Ferhat Öztorun, Mahmut Tekdemir, Sedat Ağçay, Visca, Murat Akın, Doka, Perbet şeklindeydi.

Karşılaşmanın ilk yarısı zaman zaman tempolu geçti. Fakat iki kaleci için de çok tehlikeli pozisyonlar yaşanmadı.

12'de sağ taraftan kullanılan maçın ilk köşe vuruşunda Kevin Constant topun başına geçti. Altıpas çizgisi üzerine gelen topa Medjani iyi yükselip şutunu çekti fakat top az farkla kalenin sağından auta çıktı.

32'de ceza sahasının sol tarafından kullanılan taç atışında topu Mehmet Ekici kontrol etti; ceza yayının önündeki Medjani'ye pasını aktardı. Medjani'nin şutu İstanbul Başakşehir savunmasından geri döndü.

İlk yarı 0-0 bitti.

İkinci devre hareketli ve “olaylı” geçti.

Devrenin hemen başında, 47'de İstanbul Başakşehir maçta 1-0 üstünlüğü yakaladı. Orta sahadan aldığı topla ceza sahasının soluna gelen Mossoro, verdiği pasla topu Visca ile buluşturdu. Visca penaltı noktasının solundan sağ ayağıyla yaptığı vuruşta topu ağlarla buluşturdu.

Trabzonspor'da 52'de Oscar Cardozo, Fatih Atik'in yerine girdi.

59'da kaleyi karşıdan gören pozisyonda serbest vuruş kazanan Trabzonspor'da topun başına Oscar Cardozo geçti. Cardozo'nun sert şutu kalenin sağından az farkla auta çıktı.

74'te ortalık karıştı... Trabzonspor kalecisi Onur orta sahada yaşanan bir pozisyon sonrası kalesini terk ederek hakeme itirazda bulundu. Hakem Halis Özkahya sarı kartına başvurdu. Trabzonspor Teknik Direktörü Vahid Halilhodzic de hakeme itiraz edince, Özkahya tarafından tribüne yollandı. Ardından bir Trabzonspor taraftarı sahaya girince oyun bir süreliğine durdu.

Yeniden başlayan oyunda Trabzonspor 1 puanı 90+4'te penaltıdan kurtardı. Sol kanattan ceza alanına giren Ferhat Yazgan'dan topu kapan Uğur, meşin yuvarlağı uzaklaştırmak istedi  ancak top yaklaşık 1 metre önündeki Visca'nın açık olan koluna geldi. Bunun üzerine hakem Halis Özkahya penaltı kararı verdi. Oscar Cardozo, bordo-mavili formayla çıktığı ilk lig maçında penaltıdan golünü attı. Bu aynı zamanda Trabzonspor'un ligde bu sezon bulduğu ilk goldü.

Karşılaşma 1-1 berabere bitti. İki takım da puanını 3'e çıkardı.

İSTANBUL BAŞAKŞEHİR – TRABZONSPOR: 1-1
Stat: Başakşehir Fatih Terim
Hakemler: Halis Özkahya, Mustafa Emre Eyisoy, Kemal Yılmaz
İstanbul Başakşehir: Volkan Babacan, Uğur Uçar, Yalçın Ayhan, Epureanu, Ferhat Öztorun, Mahmut Tekdemir, Sedat Ağçay, Visca, Murat Akın (Dk. 46 Mossoro), Doka (Dk. 87 Enver Cenk Şahin), Perbet (Dk. 65 Eneramo)
Trabzonspor: Onur Recep Kıvrak, Zeki Yavru, Belkalem, Papadopoulos, Musa Nizam, Medjani, Constant (Dk. 46 Ferhat Yazgan), Fatih Atik (Dk. 52 Cardozo), Mehmet Ekici (Dk. 68 Yusuf Erdoğan), Waris, Sefa Yılmaz
Goller: Dk. 46 Visca (İstanbul Başakşehir), Dk. 90+4 Cardozo (Penaltıdan) (Trabzonspor)
Sarı kartlar: Dk. 39 Medjani, Dk. 61 Papadopoulos, Dk. 63 Waris, Dk. 68 Belkalem, Dk. 74 Onur Recep Kıvrak, Dk. 90+5 Sefa Yılmaz (Trabzonspor), Dk. 54 Mahmut Tekdemir, Dk. 67 Ferhat Öztorun (İstanbul Başakşehir)
     

 

Sayfa Yükleniyor...