"Bunlar kız gibiler"

Beşiktaş Kulübü Başkanı Fikret Orman, Bursaspor maçı sonrası dönüş yolunda kulüp yöneticilerine saldıran gruba tepki gösterdi: "20-30 kişilik böyle bir topluluk halinde adamlıklarını gösterebiliyorlar, bireysel oldukları zaman kız gibiler."

NTV Spor 24.09.2014 - 16:44
"Bunlar kız gibiler"

Fikret Orman, Zorlu Center'da katıldığı "Sürdürülebilir İş Buluşması Yeşil İş: 2014" konulu toplantının ardından basın mensuplarının gündemi ilişkin sorularını yanıtladı.

Orman, Bursaspor ile oynanan ve siyah-beyazlıların 1-0 kazandığı maç sonrası dönüş yolunda kulüp yöneticilerine yapılan saldırıyla ilgili olarak, "İşinizi doğru yaptığınız sürece buna karşı gelenler olacaktır kabul ama biz de sahipsiz insanlar değiliz. 20-30 kişilik böyle bir topluluk halinde adamlıklarını gösterebiliyorlar, bireysel oldukları zaman kız gibiler" ifadelerini kullandı.

Beşiktaş'ta kavgadan menfaat uman bir ekibin olduğunu öne süren Orman, "Beşiktaş'ta kavgadan menfaatlenen bir ekip var. Bunlar artık çok azaldı çünkü taraftar bulamıyorlar. Bunların derdi, kavga olsun ki onlara ihtiyaç olsun. Bizim olduğumuz yerde kavga değil de spor ortamı olduğu için sorunlar çıkabiliyor" değerlendirmesini yaptı.

"CİNSİYET AYRIMCILIĞI YAPMADIM"
Orman, Bursa dönüşü yaşanan olaylarla ilgili yaptığı açıklamalarda kullandığı "kız gibiler" sözü nedeniyle gelen eleştirilere de yanıt verdi. Orman, cinsiyet ayrımcılığı yapmadığını vurguladı.

Beşiktaş Tv'ye konuşan Fikret Orman, "Kimse benim sözlerimi başka mecralara çekmeye çalışmasın. Benim iki kız kardeşim, iki de kızım var. Cinsiyet ayrımcılığı kesinlikle yapmadım. Topluluk halinde taşkınlık yapanların teke tek kalındığında daha anlayışlı olduklarını anlatmak için bir ifade kullandım. Ama sözlerim yanlış yerlere çekildi" diye konuştu.

“UTANÇ VERİCİ BİR DURUM”
Provokasyonu yapan grubun, Beşiktaş'ın mağlubiyet yaşayacağını düşünerek oraya geldiğini belirten Orman, şunları kaydetti:

"Mağlubiyet bekliyorlardı, Beşiktaş yenince bir şey yapamadılar. Yazık yani çok yazık. Hakikaten utanç verici bir durum. Beşiktaş takımı şu anda averaj olarak da puan olarak da lig lideri pozisyonunda. Rakiplerimiz bizden fazla gol attığı için biz 3. durumdayız ama averajımız da puanımız da aynı. Ligin başındayız ve ligde başarılı bir yerdeyiz. Olaya ilişkin görüntüleri de çıkardık, kulübümüzün kanalında yayınlayacağız. Takım geliyor, yani motive olacaklarına 'adam gibi oynayın' gibi şeyler. Ne oluyoruz yani."

Taraftarın arasına karışan bir grup provokatörü camiayı seven taraftarlara şikayet eden Orman, olaylar çıkmadan önce emniyetin de yeterli tedbiri almadığını ileri sürerek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Burada ikinci büyük ayıp devletimizin. Biz, bunlarla bu kadar mücadele ederken, bu kadar dik dururken bunlarla muhatap olmamız gerçekten üzücü. Bunda emniyet görevlileri ve bu işle ilgilenen Gençlik ve Spor Bakanlığı da dahil olmak üzere bir gözden geçirme bekliyorum. İşinizi doğru yaptığınız sürece buna karşı gelenler olacaktır kabul ama biz de sahipsiz insanlar değiliz. 20-30 kişilik böyle bir topluluk halinde adamlıklarını gösterebiliyorlar, bireysel oldukları zaman kız gibiler. İşte ben de onları bekliyorum ki bireysel olarak gelsinler, ben de bir göreyim yani. Sinirleniyorum çünkü kameralar önünde kendini göstermeye çalışmaları yazık. Beşiktaşlılar bunları görsünler, bunları aralarından soyutlasınlar. Beşiktaş'ın kazanmasıyla sevinenler bunları görüp Beşiktaş'a sahip çıksınlar. Kulüp galipken tribün boşaltanların gerçek yüzünü görsünler. Biz burada kim için mücadele ediyoruz, ne zorluklar çektiğimizi Allah da biliyor, herkes de biliyor."

“ESKİŞEHİR MAÇI OLİMPİYAT'TA”
Kulübün önümüzdeki maçlarını oynayacağı yere ilişkin bilgiler veren Orman, şunları kaydetti:

"Eskişehirspor maçı büyük bir ihtimalle Olimpiyat Stadı'nda oynanacak. Zaten açıkladık, Avrupa maçları ve bu sene ilk devre 3 derbimiz Olimpiyat Stadı'nda yapılacak. Avrupa maçları 2 tane, 3 de derbi 5 maç ediyor. Eskişehirspor ile birlikte 6 maç. İçeride oynayacağımız maç sayısı tahmin ediyorum 3 veya 4 tane kalıyor. O maçları da koşullara göre Başakşehir'de oynayabiliriz. Göksel Gümüşdağ başkanla biz konuştuk, onlar da doğal olarak çimlerinin bozulmamasını istiyorlar ama bizim öyle yoğun bir maç trafiğimiz olmayacak."

Atınç Nukan'ın performansını da değerlendiren Orman, "Atınç istikbal vadediyor. Pırlanta gibi bir çocuk, futbol oynaması lazım. Oynadığı sürece özgüveni daha artacak. Alt yapımızdan gelen bir çocuk, onun için önemli bir yeri var. Oynadıkça futbolseverleri daha da mutlu edeceğini düşünüyorum" dedi.

“BİZ BU HALKI TEMSİL EDİYORUZ”
 Beşiktaş'ın kendi stadyumunu yaparak Türk sporu için önemli bir çığır açtığını belirten Orman, devletin böyle vizyon sahibi bir kulübe daha fazla destek vermesi gerektiğini söyledi.

Kulübün hentbol maçları için Sinan Erdem Spor Salonu'na talip olduğunu hatırlatan Orman, "Hentbol takımının oynayacağı salonla ilgili federasyonun kuralları var. Buna uygun salon Sinan Erdem. Burasının da özel bir zemin malzemesi var, bize 'satın alın' dediler, biz 'tamam' dedik. Alıyoruz fakat onun serilmesi bir gün alıyor, kaldırılması da bir gün alıyor. Maçın oynanacağı günü de düşünecek olursanız üç gün oluyor. Biz bütün branşlarda bu ülkeyi temsil ederken bu sporlara kaynak aktarıyoruz ama salon bile bulamıyoruz. Allah'tan Göksel Gümüşdağ bakıyor şu anda, onunla konuştuk, bir indirim yapacaklar ve bu problem ortadan kalkacak gibi görünüyor" ifadelerini kullandı.

Benzer problemlerin Atatürk Olimpiyat Stadı'nın kirası konusunda da yaşandığını aktaran Orman, Beşiktaş'ın kendi kaynaklarıyla çevreye saygılı bi  stadyum inşa ettiğini vurguladı.

Atatürk Olimpiyat Stadı'nda önce 50 bin lira kira karşılığında oynadıklarını hatırlatan Orman, "Şimdi 100 bin liraya çıkardılar. Bir tarafta devlete stat yapıyoruz. Oynadığımız stadın fiyatı 2 misli artıyor. Yani biz orada oynamasak oranın masrafı olmayacak mı  Çim bakımı yok, çim bakımı yapılan  şirketle bir senedir bakım anlaşması imzalanmış ama bizim 25 maç için 2,5 milyon lira bizden para talep ediyorlar. Biz bu halkın takımıyız ve bu halkı temsil ediyoruz. Bize yardım edilmesi gerekli, parasıyla stadyum yapan biziz. 3. lig kulüplerine stad yapılırken, biz kendi paramızla yapıyoruz. Buna rağmen bakıyorsunuz yüzde 100 zam, öbür taraftan salon sorunu. Yok böyle bir şey."

Sayfa Yükleniyor...