Zulümpiyat!

Beşiktaş, Atatürk Olimpiyat Stadı’nda yine puan bıraktı... Slaven Bilic’in öğrencileri, Olcay’ın golüyle öne geçtiği Eskişehirspor maçından 1-1’lik skorla ayrıldı; Olimpiyat’taki 2. lig maçında da berabere kaldı. 86’da 10 kişi kalan Eskişehirspor’a puanı Berkay’ın golü getirdi.

NTV Spor 27.09.2014 - 22:01
Zulümpiyat!

“Atatürk Olimpiyat Stadı'nda yazlar serin ve rüzgarlı, kışlar ise çok soğuk ve yağışlı geçer...”

Bu kalıp, coğrafya kitaplarında yer bulsa şaşırtmayacak kadar bir realite.

Beşiktaş, Eskişehirspor'u İstanbul'u kelimenin tam anlamıyla esir alan yağış altında ve aniden 7-8 derece düşen soğuk havada konuk etti. Hem de Atatürk Olimpiyat Stadı'nda... Dolayısıyla Beşiktaş, alametifarikası olan taraftar desteğinden yoksundu.

Bu sezon Eskişehirspor maçına kadar Olimpiyat'ta çıktığı 4 resmi karşılaşmada sadece Feyenoord'u yenen; Arsenal, Asteras ve Çaykur Rizespor ile berabere kalan Beşiktaş; Tolga, Serdar Kurtuluş, Sivok, Pedro, İsmail, Veli, Hutchinson, Olcay, Oğuzhan, Gökhan, Demba Ba 11'iyle sahadaydı.

Slaven Bilic, 1-0 kazandıkları Bursaspor deplasmanında sonradan oyuna girip yıldızlaşan Jose Sosa'yı Eskişehirspor maçına da kulübede başlattı.

Eskişehirspor Teknik Direktörü Ertuğrul Sağlam'ın 11'i ise Boffin, Kamil, Birol, Berkay, Kaan, Lawal, Hürriyet, Sissoko, Erkan, Ömer, Mori şeklindeydi.

Konuk ekibin 23.5 yaş ortalamalı bir savunma dörtlüsüyle Kamil (1992), Birol (1990), Berkay (1990), Kaan (1990) Beşiktaş deplasmanına çıkışı, Sağlam'ın cesur kararlarından biriydi.

Beşiktaş henüz 40. saniyede gole çok yaklaştı. Topla birlikte ceza yayına hareketlenen Oğuzhan rakibi geçmek istedi ancak Kamil Ahmet son anda kademeye girip topu uzaklaştırdı.

21'de Beşiktaş öne geçti... Sağ çaprazdan ceza alanına sokulan Gökhan Töre pasını ceza alanına sokulan Serdar'a gönderdi. Serdar son çizgiye inmeden topu yerden ceza alanına çevirdi. Savunmadan seken top tekrar Serdar'ın önünde kaldı ve tecrübeli oyuncu bekletmeden ortasını arka direğe doğru gönderdi. Bu noktada bulunan Atiba Hutchinson kafa vuruşunu yaptı ancak top kaleci Boffin'den sekerek sağ kale direğinin yanındaki Olcay'ın önünde kaldı. Olcay müsait pozisyonda vurdu ve topu filelerle buluşturdu.

28'de Eskişehirspor atağında Ömer Şişmanoğlu'nun ara pasında Mori ceza sahası içinde topla buluştu; plase vuruşuyla topu filelere gönderdi. Ancak bu gol, ofsayt gerekçesiyle hakem Çağatay Şahan tarafından iptal edildi. Eskişehirsporlular pozisyona uzun süre itiraz etti.

İlk yarı 1-0 bitti.

İkinci devre soğuk ve rüzgar maça “ağırlığını” daha da fazla koydu. Zeminde futbol oynamak da iyice zorlaştı. Dolayısıyla top kayıpları çoğaldı.

62'de Beşiktaş'ta Oğuzhan'ın yerine Sosa girdi.

70'te Demba Ba'nın yerine Cenk Tosun girdi.

71'de Eskişehirspor golü buldu... Sol kanattan kullanılan köşe vuruşunda Erkan Zengin ortasını ön direğe doğru gönderdi. Savunmadan seken top penaltı noktası üzerindeki Berkay'ın önünde kaldı. Berkay bekletmeden vuruşunu yaptı ve top üst direkten filelerle buluşturdu.

86'da Eskişehirspor'dan Mori çift sarı karttan kırmızı görüp atıldı.

90+2'de Kerim Frei soldan driplingle ilerledi; ortasını yaptı. Jose Sosa'nın yakın mesafeden gelişine vuruşu üstten auta çıktı.
Karşılaşma 1-1 berabere bitti. Ligde deplasmandaki 2 maçını da kazanan Beşiktaş, sahasında oynadığı 2 karşılaşmadan da beraberlikle ayrıldı.

Ligdeki 2. beraberliğini alan Eskişehirspor ise puanını 5'e çıkardı.

BEŞİKTAŞ-ESKİŞEHİRSPOR: 1-1
Stat:
Atatürk Olimpiyat
Hakemler: Çağatay Şahan, Volkan Narinç, Mehmet Cem Hanoğlu
Beşiktaş: Tolga Zengin, Serdar Kurtuluş, Sivok, Franco, İsmail Köybaşı, Gökhan Töre, Hutchinson, Veli Kavlak, Olcay Şahan (Dk. 79 Kerim Koyunlu), Oğuzhan Özyakup (Dk. 62 Sosa), Demba Ba (Dk.70 Cenk Tosun)
Eskişehirspor: Boffin, Kamil Ahmet Çörekçi, Birol Parlak, Berkay Tolga Dabanlı, Kaan Kanak, Sissoko (Dk. 63 Mirkan Aydın), Hürriyet Gücer, Lawal, Erkan Zengin (Dk. 82 Causic), Ömer Şişmanoğlu (Dk. 75 Serdar Özkan), Mori    
Goller: Dk. 21 Olcay Şahan (Beşiktaş), Dk. 71 Berkay Tolga Dabanlı (Eskişehirspor)
Kırmızı kart: Dk. 86 Mori (Eskişehirspor)
Sarı kartlar: Dk. 21 Berkay Tolga Dabanlı, Dk. 88 Causic (Eskişehirspor), Dk. 66 Demba Ba (Beşiktaş)

 

Sayfa Yükleniyor...