Dertlasman!

Yine Akhisar deplasmanı yine Fener'in yüzü gülmüyor! Son yenilgisini geçen sezon yaşadığı Akhisar'a liderlik hedefiyle giden Sarı Lacivertliler, Gekas'ın iki golüne değil golle pozisyonla bile karşılık veremedi. Akhisar, sahada varlığıyla yokluğu bir olan güçlü rakibini 2-0 yenip, liderliğini sürdürdü.

NTV Spor 28.09.2014 - 20:53
Dertlasman!

Fenerbahçe Manisa'dan İstanbul'a eli boş dönüyor! Ligde haftaya ilk 2 sırada giren iki takımın mücadelesinde gülen taraf ev sahibi Akhisar Belediyespor oldu. Ege ekibi, müthiş golcüsü Gekas'ın 2 golüyle Fenerbahçe'yi 2-0 yenip liderliğini devam ettirdi. Geçen sezon son yenilgisini Akhisar deplasmanında alan Fenerbahçe ise bu sezonki ilk yenilgisini de aynı sahada yaşamış oldu. Sarı lacivertlilerin 90 dakika boyunca etkili olamaması maçın en önemli notlarındandı...
 
Sakat ve cezalının olmadığı ev sahibi Akhisar Belediyespor maça Oğuz Dağlaroğlu, Ahmet Cebe, Douglao, Uğur Demirok, Güray Vural, Bruno, Merter Yüce, Zokora, Kenan Özer, Bilal Kısa, Gekas ilk 11'i ile başladı.
 
Volkan, Emre ve Meireles'den yoksun Fenerbahçe ise sahaya Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves, Caner Erkin, Mehmet Topal, Alper Potuk, Kuyt, Diego, Sow, Webo 11'iyle çıktı. Sarı lacivertlilerde geçen hafta tribünler tarafından ıslıklanan emenike yedek kulübesindeydi. Teknik Direktör İsmail Kartal'ın maç öncesi Lig TV'ye verdiği röportajda bu konu hakkındaki yorumu ise kısaydı: "Emenike çok edğerli bir oyuncu, bu taktiksel bir tercih"
 
Fenerbahçe maçın ilk yarısında adeta kayıpları oynadı. Emre'nin yokluğu ciddi biçimde hissedildi. Akhisar ise liderlikte boşuna oturmadığını ispatlarcasına Fenerbahçe kalesine yüklendikçe yüklendi. İlk 30 dakikada tüm ataklar ve pozisyonlar Akhisar Belediyespor'dan geldi. Ege ekibinin durdurulamaz golcüsü Gekas, Alves'in büyük hatasını ustaca değerlendirince, ev sahibi ekip öne geçti. Golden sonra Fenerbahçe reaksiyon gösterdi ve skoru değiştirmek için rakip alana çok adamla gitmeye başladı. Fakat bu durum sadece 3-4 dakika sürdü. Diğer yandan sarı lacivertliler savunmada geniş alanlar bıraktı.

İkinci yarıda da manzara çok farklı değildi. 45 dakika boyunca hiçbir şey yapamayan 11'inde oyuncu değişikliği yapmayan İsmail Kartal'ın sahaya yolladığı takım, 3 dakika içinde 2. golü yedi. Buna rağmen Fenerbahçe rakip kalede pozisyon üretememeye, organize olamamaya devam etti. Değişiklikler ise 64. ve 72. dakikada oldu ve sarı lacivertli takım ancak 75. dakikadan sonra ağırılğını rakip yarı sahada hissettirebildi. Bunda tabii ki Akhisar'ın 2 farklı skor üstünlüğünü korumak için geriye çekilmesinin payı büyüktü.
 
Maçın daha 3. dakikasında futbolseverler müthiş bir gol izleyecekti. Bilal Kısa'nın orta yuvarlaktan nefis şutunda kaleci Mert Günok parmaklarının ucuyla topu son anda kornere çelmeyi başaramasa...
 
9. dakikada Dirk Kuyt'ın yerden pasıyla sağ kanatta topla buluşan Caner Erkin'in ortasında Moussa Sow ön direkte topuk hareketiyle topa yükselik kazandırdı. Pierre Webo'dan önce kaleci Oğuz Dağlaroğlu iyi yükselerek topa sahip oldu.
 
11. dakikada Kenan Özer'in kaleyi cepheden gören bir noktadan sağ ayağıyla yaptığı sert vuruşta top az farkla kale direğinin üstünden auta gitti.
 
13. dakikada ceza alanı sağ çaprazında topla buluşan Gökhan Gönül sağ ayağıyla vuruşunu yapıyor ancak kaleci Oğuz Dağlaroğlu kalesinden zamanında çıkarak açıyı iyi kapatıp iki hamlede topa sahip oldu.
 
19. dakikada Diego'nun savunmanın arkasındaki Kuyt'a pasını savunma uzaklaştırdı ama top sol çaprazdaki Caner Erkin'e geldi. Caner'in bekletmeden şutunda top farklı şekilde üsten auta gitti.
 
20. dakikada Akhisar önemli bir fırsatı kaçırdı. Orta alanda Merter Yüce'nin uzun pasında sağ kanatta Bruno Mezenga topla buluştu. Bruno Mezenga ceza sahası içine girdiği anda ortasını yaptı. Penaltı noktasının yanında Theofanis Gekas boş pozisyonda kafa vuruşunu yaptı ancak top kale direğinin yanından auta gitti.
 
22. dakikada ise ev sahibi ekibin ilk golü geldi. Bilal Kısa kendi yarı sahasının son metrelerinde topla buluştu ve savunmanın arkasına uzun bir pas attı. Bilal Kısa'nın uzun pasında Bruno Alves kötü bir zamanlama ile topu kaçırdı ve Gekas, sağ ayağıyla çok sert vurarak Mert Günok'un sağından topu filelere gönderdi: 1-0
 
Golden sonra Fenerbahçe biraz olsun hareketlendi...
 
25. dakikada Sol çaprazdan kazanılan serbest vuruşu Caner Erkin kullandı. Penaltı noktası gerisinden Pierre Webo kafa vuruşunu yaptı ancak top kaleyi bulmadı.
 
29. dakikada Dirk Kuyt'ın güzel pasında sağ kanattan iyi hareketlenen Gökhan Gönül ceza sahasına girdi. Gökhan topu kale ağzına doğru yerden sert çıkardı ama kaleci Oğuz Dağlaroğlu son anda topu kornere gönderdi.
 
30. dakikada sağ kanattan kullanılan köşe vuruşunda savunmanın uzaklaştırdığı top Bruno Alves'e geldi. Alves'in pasında Caner Erkin ceza sahası içinde sağ çaprazda topu kontrol edip vuruşunu yaptı fakat kaleci Oğuz Dağlaroğlu topu kornere çeldi.
 
39. dakikada Caner Erkin'in sol kanattan ortasında ön direğe iyi hareketlenen Pierre Webo kafa vuruşunu yaptı ancak yavaş giden topu kaleci Oğuz Dağlaroğlu direk dibinde kontrol etti.

Ve maçın ilk yarısı Akhisar'ın 1-0'lık üstünlüğüyle sona erdi.
 
Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal, ilk yarıda kayıpları oynayan takımını ikinci 45 dakikaya da aynı 11'le başlattı. Kadlec, Serdar Kesimal, Hasan Ali Kaldırım, Selçuk Şahin, Mehmet Topuz ve Emenike maça dahil olmak için beklemeye devam edecekti.
 
Ancak Kartal'ın hesapları ikinci yarının başında daha da bozuldu.

48. dakikada Akhisar, yine Theofanis Gekas'ın golüyle farkı 2'ye çıkardı. Ani gelişen atakta orta sahanın tam ortasında Bilal Kısa'nın yerden güzel pasında sağ kanatta Bruno Mezenga topla buluştu. Bruno Mezenga, ceza sahasına girip  dengesiz yakalanan Fenerbahçe savunmasının arasındaki Theofanis Gekas'a pasını çıkardı. Gekas da sağ ayağıyla bekletmeden vuruşunu yapıp kendisinin ve takımının ikinci golünü attı: 2-0
 
Bir türlü organize olmayan sarı lacivertliler farkı 1'e indirmeye ancak 61. dakikada yaklaşabildi. Sol çaprazdan kazanılan serbest atışta Bruno Alves çok sert vurdu ama Oğuz Dağlaroğlu'nin tam köşede son anda parmaklarının ucuyla dokunduğu top, yan direkten geri döndü.

2-0 mağlup durumdaki Fenerbahçe'de ilk değişiklik ise 64. dakikada gerçekleşti. Geçen haftanın olay adamı Emmanuel Emenike, Bruno Alves'in yerine oyuna dahil oldu. İsmail Kartal, 72'de ise Dirk Kuyt'ın yerine Mehmet Topuz'u oyuna alarak maçtaki ikinci oyuncu değişikliği hakkını kullandı.

Ancak Fenerbahçe bina rağmen rakip üzerinde baskıyı son 15 dakikada kurmaya başlayabildi.
 
76. dakkikada Akhisar savunmasının uzaklaştıramadığı topla ceza sahası içinde Pierre Webo buluştu. Webo altıpasın içinde sol tarafta açısı dar olmasına rağmen vuruşunu yaptı ancak kaleci Oğuz Dağlaroğlu son anda topu kornere çeldi.
 
77'de bu kez ceza alanı sağ çaprazından Mehmet Topuz'un vuruşunda kaleci Oğuz Dağlaroğlu iki hamlede topa sahip oldu ve hemen önündeki Sow'un yakın mesafeden gol fırsatı yakalamasına izin vermedi.
 
88. dakikada Emenike ceza sahası sağ yan çizgisi üzerinde topla buluştu ancak çaprazdan sert şutu üstten uata gitti.

Emenike son anlarda yakaladığı pozisyonda da golü bulamayınca Akhisar karşılaşmayı 2-0 kazandı. Ege temsilcisi 10 puana yükselip liderliğini sürdürürken, ilk yenilgisin alan Fenerbahçe ise 7 puanla 5. sıraya indi.

AKHİSAR BELEDİYESPOR: 2 - FENERBAHÇE: 0
Stat: Manisa 19 Mayıs
Hakemler: Deniz Çoban, Süleyman Özay, Erdem Bayık
Akhisar Belediyespor: Oğuz Dağlaroğlu, Ahmet Cebe, Douglao, Uğur Demirok, Güray Vural, Bruno, Merter Yüce, Zokora, Kenan Özer (Dk. 68 Kerim Zengin), Bilal Kısa (Dk. 81 Djoum), Gekas (Dk. 87 Mehmet Akyüz)
Fenerbahçe: Mert Günok, Gökhan Gönül, Bekir İrtegün, Alves (Dk. 64 Emenike), Caner Erkin, Mehmet Topal, Alper Potuk, Kuyt (Dk. 72 Mehmet Topuz), Diego, Sow, Webo
Goller: Dk. 22 ve 48 Gekas (Akhisar Belediyespor)
Sarı kartlar: Dk. 63 Bruno, Dk. 82 Merter Yüce, Dk. 89 Oğuz Dağlaroğlu (Akhisar Belediyespor), Dk. 35 Caner Erkin, Dk. 82 Webo (Fenerbahçe)

 

Sayfa Yükleniyor...