En sevdiği takım Real Madrid!

Barcelona'nın yıldızı Messi, kariyerinin 401'inci golünü Granada maçında kaydetti. Arjantinli'nin İspanya Ligi'nde en çok gol attığı takım ise ezeli rakipleri Real Madrid oldu

NTV Spor 30.09.2014 - 10:31
En sevdiği takım Real Madrid!

Barcelona'nın yaşayan efsanesi Lionel Messi, çoğu kişi tarafından tüm zamanların en iyi oyuncularından biri olarak gösterilir. Hafta sonunda Barcelona'nın Granada'yı 6-0 yendiği karşılaşmada kariyerinin 401'inci golünü kaydeden Arjantinli, ilginç istatistiklere imza attı.

Lionel Messi, oynadığı maçların 93'ünde perdeyi açan isim olurken; 34 golü skoru eşitledi. Barcelona'nın rekortmen ismi, gollerin 201'ini Katalan devinin futbol mabedi Camp Nou'da kaydetti. Deplasmanlarda ise rakip ağları 200 kez havalandırdı.

Lionel Messi, gollerin büyük kısmını sol ayağıyla attı. Süper yıldız 331 golde sol ayağını kullandı. Sağ ayağıyla attığı gol sayısı ise 53. 15 kez kafayla ağları havalandıran Messi, bir kez de göğsünü kullandı. İstatistiklere giren bir diğer ayrıntı ise bir golü elle atması oldu.

Sadece İspanya'da değil, dünyada da yakından takip edilen ezeli rekabetlerden Barcelona - Real Madrid maçları da Lionel Messi için ilginç bir rekora sahne oldu. Zira Messi'nin İspanya Ligi'nde en çok gol attığı takım Real Madrid oldu. Arjantinli golcü, kariyeri boyunca en çok Real Madrid ağlarını havalandırdı. Messi'nin Real Madrid'e attığı gol sayısı 21.

Messi'nin gazabından bir diğer Madrid ekibi, Atletico da de yakasını kurtaramadı. Milli oyuncumuz Arda Turan'ın da formasını giydiği Atletico, Messi'nin 20 golüne engel olamadı.

Messi'nin en çok gol attığı diğer takımlar şöyle sıralandı:

Osasuna                                19
Sevilla                                18
Getafe                                 15
Valencia                               15
Athletic de Bilbao                     14
Real Betis                             13
Malaga                                 12
Racing Santander                       12
Real Mallorca                          12

 

Sayfa Yükleniyor...