Rusya'da ırkçılık kabusu! (Video)

Rus futbolunda ırkçılık kabusu sürüyor. Geçtiğimiz hafta Christopher Samba’nın yaşadıklarının ardından Brezilyalı Hulk da ırkçı tezahüratlara maruz kaldı.

NTV Spor 01.10.2014 - 12:36
Rusya'da ırkçılık kabusu! (Video)

Futbol hayatını Rusya Ligi ekiplerinden Zenit'te sürdüren Brezilyalı oyuncu Hulk, Spartak Moskova ile oynadıkları maçta ırkçı tezahüratlara maruz kaldığını açıkladı. 

Golsüz berabere sonuçlanan karşılaşmanın ilk yarısında rakip takım taraftarlarının maymun sesi çıkardığını belirten Hulk, "Bunu hem kulübüme hem de bana karşı yapılan bir hakaret olarak kabul ediyorum. Futbolu yöneten güçler bu konuda acil tedbir almalı" dedi.

Federasyon Disiplin Komitesi ise Hulk'a yapılan ırkçı tacizleri tespit ettiklerini ve Spartak Moskova'ya gereken cezayı vereceklerini açıkladı. Hulk'a yönelik tezahüratlar bu sezon Rusya Ligi'nde karşılaşılan ilk olay değil...

Geçtiğimiz hafta Torpedo Moskova ile Dinamo Moskova takımları arasında oynanan maçta da Dinamolu savunma oyuncusu Christopher Samba'ya yönelik ırkçı tezahüratlar yapılmıştı. Rusya Futbol Federasyonu yaşananlar nedeniyle ırkçı taciz gerçekleştiren Torpedo tribününe bir maç kapama cezası vermişti.

Sayfa Yükleniyor...