'3 Büyükler' Topçular'ı geçemedi!

Avrupa kupalarında Türk takımlarıyla 9 kez karşılaşan ve hiç yenilmeyen Arsenal, Galatasaray karşısında da sahadan 4-1'lik galibiyetle ayrılmayı başardı.

NTV Spor 02.10.2014 - 00:34
'3 Büyükler' Topçular'ı geçemedi!

Şampiyonlar Ligi D Grubu'ndaki ikinci maçında Galatasaray'ı ağırlayan Londra temsilcisi, eksik futbolcularına rağmen oyunu istediği gibi domine ederek gruptaki ilk galibiyetini aldı.

Avrupa kupalarında bugünkü maçla birlikte Türk takımlarıyla 10 kez karşı karşıya gelen Arsenal, bu müsabakalarda 6 kez galip gelip, 4 kez de berabere kaldı, hiç yenilgi almadı. Türk takımlarının ağlarına 10 maçta 17 gol sığdıran İngiliz ekibi, filelerinde ise yalnızca 3 gol gördü.

"3 BÜYÜKLER"İN YÜZÜ GÜLMEDİ
Avrupa kupalarında son iki sezonda Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray ile karşılaşan Arsenal, sahadan istediği alarak ayrılan taraf oldu.

UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda geçen sezon Fenerbahçe'nin rakibi olan İngiliz ekibi, İstanbul'da 3-0, Londra'da ise 2-0 kazanarak gruplara kaldı. Bu sezon "Devler Ligi" play-off turunda bir başka Türk ekibi Beşiktaş'la eşleşen Londra temsilcisi, İstanbul'da 0-0 eşitlikle tamamlanan karşılaşmanın rövanşını Londra'da 1-0 kazanarak yine "Devler Ligi" gruplarına kalan taraf olmayı bildi.

Arsene Wenger yönetimindeki Arsenal, son olarak da bu gece sahasında ağırladığı Galatasaray'ı 4-1'lik skorla geçmeyi başardı.

İNGİLİZ EKİPLERİNE GALİBİYET ÖZLEMİ DİNMEDİ
Avrupa kupalarında İngiliz takımlarına karşı 20 maç yapan sarı-kırmızılı ekip, Arsenal'a yenilerek toplam dokuzuncu yenilgisini aldı.

İngiliz rakiplerine karşı bugüne kadar Avrupa arenasında çıktığı 20 maçta 3 kez kazanabilen "Cim Bom", 8 kez berabere kalıp, 9 kez de mağlup oldu. Bu müsabakalarda rakiplerinin filelerine 18 gol gönderen Galatasaray, kendi ağlarında ise 35 gole engel olamadı.

6 Nisan 2000'de Leeds United'ı 2-0, 5 Aralık 2006'da Liverpool'u 3-2 yenen Galatasaray, Avrupa kupalarında İngiliz rakiplerine karşı son galibiyetini 20 Kasım 2012'de Manchester United'ı 1-0 yenerek almıştı.

WELBECK, "HAT-TRICK"LE BAŞLADI
Transferin son gününde Manchester United'dan Londra ekibine gelen Danny Welbeck, yeni takımında Galatasaray'a karşı UEFA Şampiyonlar Ligi'ndeki ilk golünü attı.

Maçın 22. dakikasında perdeyi açan Welbeck, 30 ve 52. dakikalarda da Galatasaray filelerini havalandırarak, güzel oyununu "hat-trick"le süsledi.

SANCHEZ, GALATASARAY'A DA GOL ATTI
UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Beşiktaş'a karşı turu getiren golü atan Şilili futbolcu Alexis Sanchez, Galatasaray karşısında da skor üretmeyi başardı.

Londra ekibine Barcelona'dan transfer olan 25 yaşındaki futbolcu, siyah-beyazlı ekip karşısında 45. dakikada takımının tek golünü atarken, Galatasaray maçında ise 41. dakikada skoru 3-0'a getiren golü kaydetti.

ARSENAL YİNE "KIZARDI"
Beşiktaş maçında son 15 dakikada 10 kişi oynayan Arsenal, Galatasaray karşısında da mücadelenin son yarım saatinde 10 kişi mücadele etmek zorunda kaldı.

Siyah-beyazlı ekiple oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanş maçında Debuchy'nin 75. dakikada kırmızı kart görmesiyle 10 kişi kalan Londra ekibi, sarı-kırmızılı takıma karşı da aynı duruma düştü. 60. dakikada ceza alanında Burak Yılmaz'ı düşüren Arsenal kalecisi Szczesny, doğrudan kırmızı kartla oyun dışında kaldı.

PRANDELLI, İNGİLTERE DEPLASMANINDAN PUANSIZ DÖNÜYOR
Galatasaray Teknik Direktör Cesare Prandelli, takımıyla Avrupa kupalarındaki çıktığı ikinci maçta da galibiyetle tanışamadı.

İtalyan teknik adam yönetiminde, 1 TFF Süper Kupa ve 4 lig maçı oynayan "Cim Bom", UEFA Şampiyonlar Ligi'nde ikinci sınavını Arsenal'a karşı verdi. Gruptaki ilk maçta Belçika'nın Anderlecht takımıyla 1-1 berabere kalan Galatasaray, zorlu Arsenal deplasmanında 4-1 yenilerek İstanbul'a puansız döndü.

BURAK YILMAZ BOŞ GEÇMEDİ
Arsenal ile oynanan Şampiyonlar Ligi maçında takımın en önemli gol silahı Burak Yılmaz, penaltıdan attığı golle takımı adına skor üreten tek futbolcu oldu.

Galatasaray'a transfer olduğu 2012-2013 sezonunda, "Devler Ligi"ndeki attığı 8 golle dikkati çeken ancak bu kulvarda geçen sezonu golsüz kapatan Burak Yılmaz, bu sezon Şampiyonlar Ligi ilk maçında rakip fileleri havalandırarak, iyi bir başlangıç yapmıştı.

D Grubu ilk maçında Anderlecht'e attığı son dakika golüyle beraberliği getiren Burak, Arsenal karşısında 60. dakikada takımına penaltı kazandırırken, kaleci Szczesny'nin kırmızı kartla oyun dışında kalmasını sağladı. 63. dakikada topun başına geçen Burak, kaleci Ospina ve meşin yuvarlağı farklı köşelere göndererek takımının tek golünü kaydetti.

ARSENE WENGER, ÜÇÜNCÜ KEZ KAZANDI
Arsenal Kulübü'ndeki teknik adamlık kariyerinde 18'inci yılını bu gece dolduran Arsene Wenger, kariyerinde Galatasaray'a karşı üçüncü galibiyetini aldı.

Fransız teknik adamın çalıştırdığı Monaco, 1988-89 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası çeyrek finalinde Galatasaray ile eşleşti. İlk maçı Tanju Çolak'ın golüyle 1-0 kazanan Galatasaray, rövanş mücadelesinde 1-1 berabere kalarak tur atladı.

Şampiyonlar Ligi'nde Wenger yönetimindeki Monaco ile 1993-94 sezonunda bir kez daha eşleşen Galatasaray, ilk maçı 3-0, ikinci maçı da 2-0 kaybetti. Arsene Wenger, son olarak Arsenal'ı çalıştırdığı dönemde, 2000 yılında UEFA Kupası finalinde Galatasaray ile karşılaştı ve penaltı atışları sonucu kupayı kaybetti.

HAKEM ROCCHI BU KEZ PENALTIYI VERDİ
Galatasaray'ın 2009-2010 sezonu UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda, Atletico Madrid ile Ali Sami Yen Stadı'nda yaptığı rövanş maçını yöneten ve son anlarında rakip oyuncu Luis Perea ceza sahası içinde topa elle müdahalesine penaltı kararı vermeyen İtalyan hakem Gianluca Rocchi, hem taraftarların hem de sarı-kırmızılı kulübün büyük tepkisini çekmişti.

Deplasmanda oynanan ve 1-1 berabere biten maçın İstanbul'daki rövanşını Atletico Madrid 2-1 kazanırken, Rocchi'nin vermediği penaltı nedeniyle çeyrek final biletini İspanyol ekibi almıştı.

Sarı-kırmızılı takımın Arsenal ile oynadığı maçın 60. dakikasında kaleci Szczesny'nin Burak Yılmaz'ı düşürdüğü pozisyonu iyi süzen İtalyan hakem, penaltı noktasını gösterirken, kaleci Szczesny'i kırmızı kartla oyundan attı.

 

Sayfa Yükleniyor...