Helvacı kararını verdi!

Galatasaray’ın eski yöneticisi Prof. Dr. Mehmet Helvacı, 25 Ekim’de yapılacak olağanüstü kongrede başkanlığa aday olmayacağını açıkladı.

NTV Spor 02.10.2014 - 12:48
Helvacı kararını verdi!

Galatasaray'da başkan adaylığı için adı geçen Mehmet Helvacı, 25 Ekim'deki seçimde aday olmayacak. Helvacı, NTV Spor'a yaptığı özel açıklamada gerekçe olarak projelerini hayata geçirmek için yeterli vaktin olmamasını gösterdi.

Sarı kırmızılı kulüpte Alp Yalman'ın karşısına bir ismin çıkıp çıkmayacağı merak konusuydu. Galatasaray yönetiminde daha önce görev yapmış olan Mehmet Helvacı, adaylık için gerekli temaslarda bulundu. Listesini de oluşturan Mehmet Helvacı, kulübün içinde bulunduğu mali sıkıntıyı gidermek adına bazı girişimler yaptı.

“BORÇ DEĞİL GELİR BULMAK GEREK”
Galatasaray kulübünün 40 milyon dolar gelire ihtiyacı olduğunu ifade eden Helvacı, bu konuda gerçekleştirdiği görüşmeler sonunda olumlu sonuç alamadı. Galatasaray'ın borç değil gelir bulması gerektiğini vurgulayan Helvacı, seçilecek yönetimin bu konu hakkında mutlaka çalışma yapması gerektiğini belirtti.

Galatasaray'ın önümüzdeki aylarda mali olarak büyük bir sıkıntıya gireceğini düşünen Helvacı, tablonun değişmemesi halinde kulübün 2016 yılında Avrupa'ya gitmesinin imkansız olduğunu savundu.

Seçim tarihinin yakın olmasından dolayı projelerin hayata geçmesi için yeteri kadar vakit olmadığını ifade eden Mehmet Helvacı, Ünal Aysal'ın mayıs ayında geri döneceğini iddia etti.

TEK ADAY YALMAN
Cemal Özgörkey'in ardından Mehmet Helvacı'nın da çekilmesiyle kongre öncesi tek aday Alp Yalman kaldı.

 

Sayfa Yükleniyor...