Galatasaray'ı bekleyen tehlike!...

Galatasaray'da başkanlığa aday olmayacağını açıklayan Mehmet Helvacı, sarı-kırmızılı kulübü büyük bir tehlikenin beklediğini söyledi.

NTV Spor 02.10.2014 - 15:40
Galatasaray'ı bekleyen tehlike!...


Başkan Ünal Aysal'ın seçim kararını değerlendirerek sözlerine başlayan Mehmet Helvacı, "Sayın başkanın almış olduğunu karar doğru olmuş olabilir ama zamanlaması doğru değil. Bu süreçte tüm çalışmaların yapılması zor. Ben denedim. Ancak bu süreçte bazı anlaşmalar yapılmadan yönetimi almak doğru bir karar değil. Bu Galatasaray'a zarar veren bir durum. Aday olmama gerekçem ise şu anda Galatasaray'ın elinde 2 büyük problem var. Fair-Play çerçevesine uymayan bu yapıyla 2016'da Avrupa'ya gidememesi. Galatasaray para bulmasa, ki Galatasaray'a başkan olan herkes bulabilir. Ancak bu gelir yaratma yerine borcun büyümesine neden olur. Galatasaray bu gelirleri yaratmadığı taktirde Avrupa'da top oynayamaz. Bu şartlarda görevi almam" dedi. 

Bir başka problemi ise Galatasaraylıların bilmesi gerektiğini kaydeden Helvacı, "Eğer Galatasaray Sportif AŞ.'yi kâra geçirecek duruma getiremezsek, Galatasaray, Galatasaraylılar tarafından yönetilemez hale gelecek ve sahip değiştirme söz konusu olacak. Onun için ayın 25'inde yapılan seçime girmeme kararı aldım. Giren adayların hazırlığı olduğunu düşünüyorum. Çünkü o hazırlığı yapmadan borç bularak geleceklerse bu Galatasaray'a yarar değil zarar getirir. Bu konuda herkesi dikkatli olmaya davet ediyorum. Bunları yapacak kişilere de yardımcı olmaya hazırım. Galatasaray benden ne istiyorsa göreve hazırım" diye konuştu.

Geleceğe yönelik karamsar bir tablo oluşturmak istemediğini dile getiren Mehmet Helvacı, "Bunun çıkışı ve çözümleri vardır. Her şeyden evvel ciddi bir program yapmak gerekir. Bütün kayıpları kazanca çevirmek gerekir. Bunların hepsini acil durdurmak gerekir. Bunları durdurduktan sonra kayıpların kazanca çevrilmesi için çalışma yapılması lazım. Galatasaray'da sportif başarı olmadan gelir elde etmek imkansızdır. Bunu beceremediğimiz için bu sistemin dışında kalıyoruz. Bunlar yapılabilecek işlerdir. Karamsar bir kişi değilim, iyimserim. Galatasaray'ın içinde bulunduğu durumun düzelmeyeceğini düşünmüyorum; ama Galatasaray'ın  içinde bulunduğu durumun anlatılması gerekir. Devri sabık yaratmamak lazım. Hepimiz Galatasaray için bir şeyler yaparsak bu işin üstesinden geliriz. Onun için Galatasaraylılara gerçeği tüm çıplaklığıyla anlatıyorum"  ifadelerini kullandı.

Sayfa Yükleniyor...