Milan'dan Wild Card önerisi!

Bu sezon Şampiyonlar Ligi'nde mücadele edemeyen Milan, Devler Arenası'na katılım için ayrıcalık hakkı tanınmasını istedi. İtalyan ekibinin bir yöneticisi, mazisinde büyük başarılar bulunan bazı kulüplerin Wild Card ile Devler Ligi'ne katılması gerektiğini belirtti.

NTV Spor 11.10.2014 - 12:21
Milan'dan Wild Card önerisi!

Milan Sportif Direktörü Umberto Gandini, Şampiyonlar Ligi'ne katılım koşullarıyla ilgili UEFA'ya bir öneride bulundu...

Bu prestijli turnuvayı kaçırmaması için Avrupa'nın elit kulüplerine Wild Card verilmesi gerektiğini belirten Gandini, bu sayede Devler Ligi'nin kalitesinin bir üst seviyeye çıkabileceği görüşünü savundu.

İtalya ve İngiltere'den örnekler veren Milan Sportif Direktörü, "İtalya'da her yıl Juventus, Milan, Roma, Napoli, Fiorentina ve Lazio ilk üçe girebilmek için büyük bir mücadele veriyor.

İngiltere'de ise Manchester United, Manchester City, Chelsea, Arsenal, Liverpool ve Tottenham ilk dörtte yer almaya çalışıyor. Ancak Şampiyonlar Ligi'nin belli katılım koşulları nedeniyle her yıl; bu takımlardan birkaçı Avrupa Ligi'nde mücadele etmek zorunda kalıyor ya da kupalara katılamıyor" ifadelerini kullandı ve mazisinde büyük başarılar bulunan takımlara Wild Card verilmesi önerisini gündeme taşıdı. UEFA ise; Wild Card önerisine sıcak yaklaşmadığını daha önce açıklamıştı.

Milan, Manchester United ile birlikte daha önce Şampiyonlar Ligi şampiyonu olup, bu sezon devler arenasında yer alamayan takımlardan biri olarak dikkat çekiyor.

 

Sayfa Yükleniyor...