Finallere Fransız milli takımı!

Milli Takımımız mum gibi eriyor! 2010, 2012 ve 2014'teki hayalkırıklıklarının ardından Fransa EURO 2016 yolculuğuna umutla başlayan Ay Yıldızlılar, çıktığı 3. maçtan da galibiyetsiz ayrıldı. İzlanda ve Çek Cumhuriyeti'ne boyun eğen Milliler, grubun zayıf halkalarından Letonya'dan da ala ala 1 puan alabildi ve son sıraya demir attı!

NTV Spor 13.10.2014 - 23:31
Finallere Fransız milli takımı!

A Milli Futbol Takımı, 2016 Avrupa Futbol Şampiyonası Elemeleri A Grubu'ndaki üçüncü maçında deplasmanda Letonya ile karşılaştı.

Ay Yıldızlılar, Bilal Kısa'nın golüyle öne geçmesine rağmen Sabala'nın penaltıdan attığı gole engel olamadı ve karşılaşma 1-1 sona erdi. Eleme grubundaki ilk puanını Letonya karşısında alan ve son sıradan kurtulamayan Milliler, bu beraberlikle birlikte ilk 3'e girme şansını zora soktu. Letonya ise puanını 2'ye çıkardı.

Grupta ilk 3'er maç sonunda İzlanda ve Çek Cumhuriyeti 9'ar puanla zirvede... Grubun en güçlü takımı Hollanda da büyük şok yaşıyor, Portakallar sadece 3 puanla 3. sırada. Millilerimiz ise 2 puanlı Letonya'nın ve 1 puanlı Kazakistan'ın ardından yine 1 puanla son sırada! Ay Yıldızlıların EURO 2016 finallerine gidebilmesi için en azından grubu 3. sırada bitirip Play-Off'a kalması gerikiyor...
      
Letonya sahaya Kolinko, Dubra, Gabovs, Gorkss, Kurakins, Aleksejs Visnakovs, Ikaunieks, Zjuzins, Fertovs, Sabala ve Eduards Visnakovs ilk 11'i ile çıkarken, Milliler Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Mehmet Topal, Caner Erkin, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup, Gökhan Töre, Arda Turan, Olcay Şahan ve Umut Bulut ilk 11'i ile sahada yer aldı.

İlk iki maçında sahadan mağlubiyetle ayrılan Ay Yıldızlılar, Letonya karşısında maça etkili başladı. Hakemin düdüğüyle birlikte oyunu rakip sahaya yıkan Milliler, 8. dakikada Umut Bulut ile gole çok yaklaştı. Caner'in ortasıyla ceza sahası içinde topla buluşan Umut'un vuruşunda top az farkla yandan auta gitti.

Letonya kalesinde önemli pozisyonlar üreten Milliler, 20. dakikada Umut Bulut ile çok net bir fırsatı değerlendiremedi. Olcay'ın ara pasında kaleciyle karşı karşıya kalan Umut, yerden şutunu çekti, ancak kaleci Kolinko gole izin vermedi.

Karşılaşmanın 24. dakikasında topu kontrol etmek isterken kolunun üzerine düşen Oğuzhan Özyakup oyuna devam etmesine rağmen, 40. dakikada yerini Bilal Kısa'ya bırakmak zorunda kaldı.

Kendi sahasından hızlı çıkarak kalemizde etkili olmaya çalışan Letonya aradığı boşlukları bulamazken, Milliler de yakaladıkları önemli pozisyonları gole çeviremedi ve maçın ilk devresi golsüz eşitlikle sona erdi.

Maçın ikinci devresine Milliler adeta golle başladı. Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna giren Bilal Kısa, 2 futbolcuyu geçtikten sonra rakip yarı alanın ortalarından kaleyi karşıdan gören noktadan şutunu çekti ve kalecinin üzerinden topu ağlarla buluşturdu. Bilal Kısa'nın A Milli Takım formasıyla attığı ilk golle Ay Yıldızlılar Letonya karşısında 1-0 öne geçti.

Bu dakikadan sonra daha fazla ileri çıkmaya başlayan Letonya, 54. dakikada penaltı kazandı. Sol kanattan gelişen atakta Visnakovs ceza sahasına girdi ve Ozan'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşu için topun başına geçen Sabala topu ağlarla buluşturdu ve skora 1-1 eşitlik getirdi.

Ay Yıldızlılar'da Olcay Şahan 60. dakikada yerini Adem Büyük'e bırakırken, Fatih Terim son oyuncu değişikliğini 70. dakikada Gökhan Töre'nin yerine Hamit Altıntop'u oyuna alarak kullandı.

Letonya skora denge getirdikten sonra oyunun temposunu düşürmeye çalışırken, Milliler gol için rakip kaleye yüklenmeye devam etti. Ay Yıldızlılar kalan bölümde pozisyonlar üretmesine rağmen aradığı golü bulamadı ve karşılaşma 1-1 eşitlikle sona erdi.

LETONYA: 1 - TÜRKİYE: 1
Stat:
Skonto
Hakemler: Bobby Madden, Alan Mulvanny, Alastair Mather (İskoçya)
Letonya: Kolinko, Gabovs (Dk. 38 Freimanis), Dubra, Gorkss, Kurakins, Ikaunieks, Zjuzins (Dk. 83 Morozs), Fertovs, Aleksejs Visnakovs, Sabala, Eduards Visnakovs (Dk. 80 Rakels)
Türkiye: Volkan Babacan, Gökhan Gönül, Semih Kaya, Mehmet Topal, Caner Erkin, Ozan Tufan, Oğuzhan Özyakup (Dk. 40 Bilal Kısa), Gökhan Töre (Dk. 70 Hamit Altıntop), Arda Turan, Olcay Şahan (Dk. 59 Adem Büyük), Umut Bulut
Goller: Dk. 47 Bilal Kısa (Türkiye), Dk. 54 Sabala (Penaltıdan) (Letonya)
Kırmızı kart: Dk. 90+2 Freimanis (Letonya)
Sarı kartlar: Dk. 45 Sabala, Dk. 45+2 Eduards Visnakovs (Letonya), Dk. 51 Arda Turan, Dk. 53 Gökhan Töre, Dk. 65 Bilal Kısa, Dk. 90+2 Hamit Altıntop (Türkiye)

Sayfa Yükleniyor...