"Ligin ilk yarısında küme düşer"

Rıdvan Dilmen, % 100 Futbol'da Milli Takımımız EURO 2016 Elemeleri'nde 1-1 berabera kaldığı Letonya maçı sonrası değerlendirmelerde bulundu.

NTV Spor 13.10.2014 - 23:58
"Ligin ilk yarısında küme düşer"

Usta yorumcu, Letonya'nın Süper Lig'in ilk yarısında küme düşecek bir takım olduğunu söyledi.

GÜNTEKİN ONAY: Milli Takımın aldığı kötü sonuçlarla futbolu sevmek için pek de sebep kalmadı. Rahat bir galibiyet beklerken berabere kalmamız EURO 2016'ya katılma şansımızı Kaf Dağı'nın ardında bıraktı. Bu oyunla kimseyi yenemiyoruz.
 
RIDVAN DİLMEN: Maçtan önce ‘büyük bir futbol sürprizi olmazsa bir şekilde yeneriz' diye düşünüyordum. Letonya gördüğüm en kötü takımlardan birisi. En üzüldüğüm konu, böyle bir takımı yenemiyor olmamız. 
 
RIDVAN DİLMEN: Milli Takımımızın acayip bir kırılganlığı ve reaksiyon verme problemi var. Federasyon, teknik kadro ve oyuncular başarısızdır. Yönetimden, hocaya, oyuncusuna herkes hatalı.

RIDVAN DİLMEN: Biz Almanya ayarında bir takım değiliz ama bu kadar da kötü değiliz ve giderek de kötüye gidiyoruz. Üç maçlık periyotta dakikalar bizim aleyhimize, rakiplerimizin ise lehine işledi. Bunun sebebi hem fiziksel hem taktiksel hem de mental.

RIDVAN DİLMEN: Çekler ve Hollanda, Letonya'ya gidip 3'er 5'er atıp dönecekler. Letonya, Türkiye Ligi'nin ilk yarısında küme düşer. Süper Lig'de oynayabilecek hiçbir oyuncusu yok. Söyleyecek söz bulamıyorum. Bu sonucun tarifi, izahı yok.

RIDVAN DİLMEN: Biz bu takımı yenemiyorsak, bizim neye ihtiyacımız var bilemiyorum, uluslar arası bir molaya mı ihtiyacımız var?

GÜNTEKİN ONAY: Bazen sadece rakiple değil, koşullarla da mücadele edersiniz. Ama bu maçta öyle bir durum yoktu, saha zemini iyiydi.
 
RIDVAN DİLMEN: Fatih Hoca inkar edilecek bir teknik direktör değil. Onun adına da üzgünüz. Çabuk havlu atıyoruz. Çok ciddi radikal kararlar alıp, 2016'yı gözden çıkarıp, yaş ortalamasını düşürmek çözüm olabilir belki.

GÜNTEKİN ONAY: Abdullah Avcı zamanında konuştuğumuz yeniden yapılanmayı, üçüncü maç sonunda yine konuşuyoruz. Yeniden yapılanabileceğimiz bir oyuncu havuzumuz da yok.
 
RIDVAN DİLMEN: Biz üç maçta üç ayrı kaleciyle oynadık. Takımın iskeleti ve oyun şablonu belli olmalı. Fatih Terim'in ideal 11'i için hiç olmazsa 13 oyuncu belli olmalı. Ben, İzlanda maçındaki 11'i Burak dışında görmek isterdim. Fatih Terim 1 yıldır takımın başında, kafasında bir şablon oluşturmalıydı. İdeal kadromuz yok. Kadro istikrarsızlığı başarısızlık getirir. Terim'in en büyük hatası bu.

GÜNTEKİN ONAY: Üç maçta 1 puan alıyorsak ve Letonya'yı yenemiyorsak tabii ki sorumlu Fatih Hoca olacaktır ve eleştirilecektir. Milli Takımımız ‘aç' oynamıyor, tırmalamıyor.
 
GÜNTEKİN ONAY: Yıllardır eli yüzü düzgün takım olarak bir tek Belçika'yı yendik. Başka kimseyi de yenemedik. Avrupa'nın 24 milli takımı arasına giremeyeceksek dükkanı kapatalım o zaman.
 
RIDVAN DİLMEN: Grupta üçüncülük iddiamız bile zorlaştı. Hollanda deplasmanında kaybettiğimiz anda işimiz bitmiş oluyor. Tarihimizin en kötü günleri.
 
GÜNTEKİN ONAY: Hollanda vites yükseltecektir. Grup üçüncülüğü için rakibimizin İzlanda olduğunu düşünüyorum. 

RIDVAN DİLMEN: Terim'in de kabul ettiği gibi genel olarak bazı çözümler getirilmeli. Fatih Terim'in de kendi hatalarından dönmesi lazım. 
 
RIDVAN DİLMEN: 5+3 yabancı kuralı, Türkiye Futbol Direktörü unvanı olan Fatih Terim istemediği halde uygulanıyorsa, zaten sorun burada demektir. Demirören, Melo ya da kulüplerin harcamaları gibi konularla ilgilenmek yerine Milli Takımı her şeyden soyutlayıp konsantrasyonu sağlamalıdır.

Sayfa Yükleniyor...