İşte Prandelli'nin derbi planı!

Galatasaray Teknik Direktörü Cesare Prandelli, Fenerbahçe derbisine hızlı başlayarak ilk 30 dakikada gol bulmanın hesaplarını yapıyor. Sarı-kırmızılılarda forvet hattında kimin oynayacağı ise Burak Yılmaz'ın durumuna göre netlik kazanacak.

NTV Spor 14.10.2014 - 10:29
İşte Prandelli'nin derbi planı!

Galatasaray'da cumartesi günü TT Arena'da oynayacağı Fenerbahçe derbisinin taktiği oluşmaya başladı. Teknik direktör Cesare Prandelli hücum pres üzerinde duruyor.

Derbide ilk 30 dakikanın önemli olduğunu düşünen Prandelli, maça hızlı ve baskılı başlayıp skor avantajını elde etmek amacında. Oyuncularından özellikle rakip sahada pres yapmalarını isteyen İtalyan teknik direktör, kadro yapısını da bu anlayışa göre oluşturacak.

Prandelli futbolcularına, birbirlerine yakın olup kısa mesafede oynamaları gerektiğini anlatıyor. Saha içinde oyuncular arasındaki mesafeyi daraltmak isteyen tecrübeli teknik adam, Fenerbahçe derbisinde hücum baskısının galibiyeti getireceği görüşünde.

Burak Yılmaz'ın sakatlık durumuna göre forvetteki seçeneğini belirleyecek olan İtalyan teknik direktör; orta sahayı Melo, Selçuk ve Sneijder'e emanet edecek. Prandelli, milli takımlardan dönecek Olcan, Hamit, Dzemaili ve Bruma'nın performanslarını da yakından takip edecek.

BEKLER BELLİ DEĞİL
Deneyimli teknik direktörün savunma kurgusunu ise Tarık, Chedjou, Semih ve Telles'ten oluşturması bekleniyor. Ancak yabancı kuralından dolayı Hakan Balta'nın, Telles'in yerine sol bekte görev alma ihtimali bulunuyor. Prandelli'nin defans için bir başka seçeneği ise Veysel'i sağ bekte oynatıp Tarık Çamdal'a savunmanın solunda görev vermek. Galatasaray, özellikle Fenerbahçe'nin hızlı hücumlarına engel olmak için savunmada alınacak önlemleri çalışacak.

 

Sayfa Yükleniyor...