"Türkiye Futbol Federasyonu bir arpalık"

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Türkiye Futbol Federasyonu'nun iyi yönetilmediğini açıkladı.

NTV Spor 15.10.2014 - 12:39
"Türkiye Futbol Federasyonu bir arpalık"

NTV Spor yorumcusu Mehmet Demirkol, Türkiye Futbol Federasyonu'nun iyi yönetilmediğini açıkladı. Spor Servisi'nde yorum yapan Mehmet Demirkol, TFF'den umudu olmadığını söyledi. 

"TÜRKİYE FUTBOL FEDERASYONU BİR ARPALIK"
Mehmet Demirkol, Milli Takımı değerlendirirken, "Benim umudum yok. Problemin ne olduğu bilinmiyor. Ne bu federasyon yeni, ne Fatih Terim yeni. Fatih Terim, 2006 Dünya Kupası elemelerinden beri varolan altı elemenin beşinde mevzunun içinde. Yani Fatih Hoca, son 9 yıllık planlamanın içinde. Burada yeni oyuncularla ya da yeni alt yapı yapılanmasıyla karşılaşmıyor. Burada çok ciddi bir sorun var. Türkiye Futbol Federasyonu (TFF) kimse kusura bakmasın bir arpalık. Orada büyük bir para var. Ve o para bizim antrenörün oğlu, bizim bilmem neyin şeyi var, bizim arkadaş var. Onu alalım o orda dursun, bu burada dursun. Böyle bir para var zaten. Biz bu parayı bölüşelim. Orada olan biten iş bu. Orada işini iyi bilenleri tehzih ediyorum, işin ehli çok az adam var. Kusura bakmayın böyle. O yüzden alt yapılarımız dökülüyor. Hangi kulübe, antrenöre sorsam, 2002 jenerasyonu gelene kadar hiçbir şey bekleme diyorlar. Futbolcu yok diyorlar. Gençleştirme haberleri var ya; yok. U19, U17, U21'e bakıyorsun bir şey yok. Alttan bir şey gelmiyor" dedi.  

"FATİH TERİM'E HAKARET OLUR"
TFF'nin kötü yönetildiğini hatta yönetilmediğini vurgulayan Demirkol, "Yıldırım Demirören, iyi bir insan; ama orası doğru yönetilmiyor. Yanlış, her şey yanlış. Bu Fatih Terim üzerinden kısmı var, bir de Fatih Terim üzerinden tartışılmayacak bir kısım var. Fatih Terim başarısız. Fatih Terim'e şunu söylemek hakaret olur. Kardeşim 3 maç oynadık bir puan aldık, ne var bunda demek haksızlık. Fatih Terim, Çek Cumhuriyeti'ne evinde yenilir, Letonya ile deplasmanda berabere kalır, İzlanda'ya deplasmanda yenilir. Ne var bunda demek, Fatih Terim'e hakarettir. Bu bir tarafı" ifadelerini kullandı.  

"NEDEN MELO'YA 5 MİLYON EURO VERİYORSUNUZ?"
Alt yapıdan oyuncu yetişmediğini vurgulayan Mehmet Demirkol şöyle devam etti, "Asıl önemlisi mevzu kötü. Orada oyuncu yetiştiremiyorsunuz. 2002'den beri Türk futbolu konvertibil değil. Yabancı oyuncu sınırını kaldırın. Türk futbolcusu fazla kazanıyor. Oynamayan oyuncunun arabası, lige yeni çıkmış takımın oynamayan oyuncusunun en lüks arabası çalınmış. Burada garip bir para var; ama bu garip bir para Türk futbolunun aşırı değerlenmesi ve tembelleşmesi. Sadece Türk futbolcusuna değil, yabancı futbolcuya da çok fazla para veriyorsunuz. Tamam Selçuk'a 3 milyon Euro vermeyelim. Neden Melo'ya 5 milyon Euro veriyoruz. O da mı Türk. Onun da mı pasaportu çok değerli. Biz zaten müsrifiz. Yabancı sınırlaması çok önemlidir; ama konu bu değildir."

"NEDEN GALATASARAY İLE KAVAGA EDİYORSUNUZ?
Türkiye Futbol Federasyonu'nun elinde satamadığın bir mal olduğunu söyleyen NTV Spor yorumcusu, "Bu sene kötü oynanıyor ama tarihi markaları var. Federasyon başkanı neden elinde satabileceği malı değersizleştiriyor. Melo bir hata mı yaptı. Çok da sempatik bir futbolcu değil. Galatasaray taraftarı dışındakiler çok sevmeyebilir. Melo'ya bir ceza verdin. Volkan hatalı cezasını verdin mi verdin. Tamam. Federasyon sonra bir açıklama da yapabilir, bunlar futbolumuza ceza zarar veriyor diye. Elini neden sıkmadı meselesi ayrı bir iş. O da kendi protestosu. Bunların dışında elindeki iki büyük markanın -Beşiktaşlılar, Trabzonsporlular kızmasın- biriyle neden kavga ediyorsun?  Neden durup dururken kavga ediyorsunuz ki? İş bitmiş kapanmış, bunun ekonomik bir açıklaması yok. Gereksiz. Böyle satamayız bu malı. Ben federasyon başkanı olsam, maç Arena'da veya Saracoğlu'nda yüzde 30'la oynanıyorsa, derim ki; ben yanlış yapıyorum bu işi. Derim ki; 'Ünal Bey veya Aziz Bey gelin neyi yanlış yaptığımızı konuşalım' derim. Ama yapmıyorlar. Neden yapmıyorlar. Çünkü herkes sırtını devlete dayamış, nasılsa sponsorlar devlet, çoğunun stadını devlet yapıyor. Herkes rahat. Bir şey olduğunda da hemen devlete gidiyorlar. Ondan sonra da diyorlar ki; siyaset bize kavuşmasın. Sen giriyorsun siyasete. Sen siyasete veya herhangi bir güç odağına girersen, yuları ben alırım o zaman. Sen gidersen seni yönetirler. Siyaset bana karışmasın demesinler"

Sayfa Yükleniyor...