Yalman'dan tecrübe vurgusu...

Galatasaray Divan Kurulu toplantısında konuşan başkan adaylarından Alp Yalman, "Toplam 20 yıl aktif olarak Galatasarayımız için görev yapmış olmanın gururuyla huzurunuzdayım" dedi.

NTV Spor 15.10.2014 - 16:44
Yalman'dan tecrübe vurgusu...
Galatasaray Kulübü'nün ekim ayı olağan divan kurulu toplantısı, Galatasaray Lisesi'nde yapıldı.
     
Tevfik Fikret Salonu'nda gerçekleştirilen toplantıya, 25 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olağan seçimli genel kurul toplantısında başkan adayı olan Alp Yalman ve Duygun Yarsuvat da katıldı.
     
Galatasaray Kulübü Başkanı Ünal Aysal'ın katılmadığı toplantıda mevcut yönetim kurulundan, Özkan Olcay, Mete İkiz ve Ebru Köksal hazır bulundu.
     
"TOPLAM 20 YIL..."
Alp Yalman toplantı gündemi kapsamında divan kurulu üyelerine hitap etti.
     
Yalman, kulüp başkanlığından ayrıldığı 1996 yılının ardından, 18 yıl sonra yeniden başkan adayı olarak divan kurulu huzuruna geldiğini belirterek, "Ben 1973-1976 yılları arasında, Mustafa Pekin, Ali Uras, Selahattin Beyazıt ve Ali Tanrıyar başkanlarımın yönetimlerinde bulundum, sonrasında da 3 dönemde 6 yıl süreyle başkanlık görevini üstlendim. Toplam 20 yıl aktif olarak Galatasarayımız için görev yapmış olmanın gururuyla huzurunuzdayım" dedi.
     
"Sevgili kardeşim Ünal Aysal'ın almış olduğu seçim kararı üzerine, çok kısa bir süre olmasına rağmen, kulübümüze olan sevgim, bağlılığım, kulübümüzün içinde bulunduğu olumsuz koşullar, o dönem başka adayın çıkmamış olması, bu sorumluluğu almaya beni sevk etti" ifadelerini kullanan Yalman, şöyle devam etti: "Yola çıkarken en büyük gücüm, çocukluğumdan beri içinde bulunduğum Galatasaray camiasıdır. Kulübümün geleneklerini, başkanlık dahil 20 yıllık yönetim deneyimlerimle çok yakından tanıyor olmam da en büyük güvencem. Bu zorlu günlerde, benimle beraber çalışma teklifini tereddütsüz kabul eden, çeşitli dallarda ihtiyacımız olan bilgi ve donanıma sahip genç arkadaşlarımızın varlığı da bizim için önemlidir."
     
Yalman, 25 Ekim Cumartesi günü, değerli bir ağabeyi olarak gördüğü Duygun Yarsuvat ile çok önemli bir yarışa gireceklerini vurgulayarak, "Eğer kazanırsak, kendisinin engin bilgilerine her vesileyle başvuracağız. Kaybedersek de yeni başkanımız olarak hizmet için emrinde olacağız. Kendisi ile ekibindeki kardeşlerimize, kendim ve arkadaşlarım adına huzurlarınızda başarı dileklerimi iletiyorum" şeklinde konuştu.
      
ÜYELERDEN AYSAL'A TEPKİ
Toplantının görüşler bölümünde söz alan çok sayıda üye, başkan Ünal Aysal'ın olağanüstü genel kurula gidiş şekline tepki gösterdi.
     
Aysal'ın, adaylara hazırlık süresi dahi bırakmadan, tek taraflı olarak seçime gitme kararının, Galatasaray Kulübü'nün geleneklerine aykırı olduğunu savunan üyeler, mevcut yönetimin herhangi bir ibra almadan gitmesinin de yanlış olacağına vurgu yaptılar.
     
Söz alan üyelerden eski yönetim kurulu üyesi Mehmet Helvacı ise, mali yapıdaki bozulmadan dolayı, gelecek dönemde Galatasaray'ın Avrupa kupalarına katılamayacağını ileri sürdü.
     
Üyelerin konuşmalarının ardından ise mevcut yönetim kurulu üyeleri herhangi bir söz talebinde bulunmadılar.
     
6857 ÜYE OY KULLANABİLECEK
Galatasaray Divan Kurulu Başkanı İrfan Aktar, 25 Ekim Cumartesi günü düzenlenecek olağanüstü seçimli genel kurul toplantısıyla ilgili üyelere bilgilendirmelerde bulundu.
     
Seçimle ilgili geride kalan dönemde çalışmaların başladığını ve oy mazbatalarının rengiyle ilgili seçimlerin yapıldığını aktaran Aktar, genel kurulda 6 bin 857 üyenin oy kullanma hakkına sahip olduğunu duyurdu.
     
Öte yandan, Galatasaray Kulübü'nün 109. kuruluş yıl dönümünün, seçimin bir gün sonrasına denk geldiğini hatırlatan Aktar, üyelerin etkinliğe katılıma özen göstermeleri ricasında bulundu.
     

Sayfa Yükleniyor...