"Terörize edenlerin o statlarda işi yok"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Spor Toto Süper Lig'de yarın oynanacak Galatasaray - Fenerbahçe derbisine ilişkin açıklamalarda bulundu...

NTV Spor 17.10.2014 - 13:44
"Terörize edenlerin o statlarda işi yok"

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, "Statta taşkınlık yapan, sahaya yabancı madde atan, dile getirmek istemezdim ama centilmenlik dışı hareketlerde bulunan seyirciler, ümit ediyorum bu derbide olmayacak ama olursa kanunların bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullanmaya kararlıyız. Şunu iyi bilelim; statlarımızı, sporumuzu terörize edenlerin o statlarda işi yoktur" dedi.

Bursa Büyükşehir Belediyesince inşaatına devam edilen stadyumda incelemelerde bulunan Kılıç, daha sonra gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Derbiyle ilgili soru üzerine Kılıç, maçın sadece sportif anlamda konuşulmasını ümit ettiğini söyledi.

Sahada, centilmenlik dışı herhangi bir olay yaşanmamasını dileyen Kılıç, "Teknik kadroların, futbolcuların, yöneticilerin, bu maç öncesi birbirlerine karşı dostluğunu, birbirlerinin aslında tamamlayıcı unsur olduğunu, hepsinin Türkiye spor camiasının bir parçası olduğunu bilmelerini, hatırlamalarını rica ediyorum. Çünkü birlikteliğimiz ve beraberliğimiz olduğu zaman başarı elde ediyoruz" ifadesini kullandı.

"BUNUN ARTIK 'AMA'SI, 'VEYA'SI YOK"
Spor kamuoyuna çağrıda bulunan Kılıç, müsabakayı tribünlerde izleyecek taraftarlardan beklentileri olduğunu anlattı.

Onlardan, takımlarını sonuna kadar centilmence desteklemesini isteyen Kılıç, "Statta taşkınlık yapan, sahaya yabancı madde atan, dile getirmek istemezdim ama centilmenlik dışı hareketlerde bulunan seyirciler, ümit ediyorum bu derbide olmayacak ama olursa kanunların bize verdiği yetkileri sonuna kadar kullanmaya kararlıyız. Şunu iyi bilelim; statlarımızı, sporumuzu terörize edenlerin o statlarda işi yoktur. Sporcu, basın mensubu, top toplayıcı, emniyet mensubu, özel güvenlik mensubu, orada bulunan yönetici, spor yöneticisi konumundaki kişilerin zarar görmesine yol açabilecek hareketlerde bulunan, yabancı maddeyi atanların, statlarımızda ve sporumuzda yeri yoktur. Bunun artık 'ama'sı, 'veya'sı yok. 'Şöyleydi', 'şundan dolayıydı', bunları bırakmamız lazım. Tek şey; spor müsabakalarımızda, spor alanlarımızda, ne şiddete ne de herhangi bir şekilde olumsuz sözlere, küfre yer yoktur. Bunun en başta sıkıntısını çekenler de futbol açısından bakarsak sahada top koşturan futbolcular ve bir unsur da hakemler. Onlar da yoğun bir olumsuz tezahürat altına girebiliyor. Diyoruz ki uluslararası anlamda mücadele edeceğiz ve işte mücadele edebilmek için bütün bu unsurların bir araya gelmesi gerekiyor. Unsurların hepsi bir araya geldiği zaman başarılı olacağız" diye konuştu.

"SPOR, CENTİLMENLİK VE FUTBOL SEVGİSİ KAZANSIN"
Kılıç, bu iki takımın yaptığı maçların, dünyanın sayılı derbileri arasında yer aldığını hatırlattı.

Derbiye yakışır bir mücadele olmasını temenni eden Kılıç, "Yoğun biruluslararası takip de söz konusu. Ülkemizin temsili açısından da vatandaşlarımızın, seyircilerimizin, futbolcu kardeşlerimizin çok dikkatli olacağına inanıyorum ve ümit ediyorum. Sahada kim daha çok mücadele eder, kim daha çok isterse ve daha iyi oynarsa onun kazanmasını da ümit ediyorum" değerlendirmesinde bulundu.

Bakan Kılıç, sahada spor, centilmenlik ve futbol sevgisinin kazanmasının önemli olduğunu sözlerine ekledi.

 

Sayfa Yükleniyor...